Basis Koffie & Barista Skills

  • Vanaf 07-01-2026
  • Roeselare
  • 10 sessie(s)
  • 290,40 incl. BTW
Inschrijven
  • Vanaf 07-01-2026
  • Roeselare
  • 10 sessie(s)
  • 290,40 incl. BTW

Introductie

In deze praktijkgerichte opleiding leer je hoe je een kwaliteitsvolle koffie zet volgens professionele barista-technieken. Je maakt kennis met de herkomst van koffie, proeft het verschil tussen variëteiten via cupping en oefent stap voor stap met verschillende zetmethodes. Je leert machines correct afstellen, espresso’s extraheren en melk opschuimen voor cappuccino, latte en andere klassiekers.

Omschrijving

Koffie zetten is een vak. In deze praktijkgerichte opleiding ontdek je hoe je van boon tot kopje een perfect gebalanceerde koffie maakt. Je leert de geschiedenis en teelt van koffie kennen, proeft het verschil tussen Arabica en Robusta via cupping, en oefent alle basistechnieken die een barista nodig heeft.


Je werkt hands-on met verschillende zetmethodes, leert espresso’s correct extraheren en gaat aan de slag met melkbereidingen zoals cappuccino en latte. Je ontdekt bovendien hoe ingrediënten zoals water, melk en zelfs alcohol de smaak van koffie beïnvloeden.


Na deze opleiding sta je stevig achter de bar en kan je kwaliteitsvolle koffiebereidingen serveren volgens de professionele standaarden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor iedereen die professioneel met koffie wil leren werken: toekomstige barista’s, medewerkers van horecazaken, koffiebars en enthousiaste hobbyisten die hun kennis willen verdiepen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Wat mag je verwachten?

  • Kennismaking met de wereld van koffie & cupping
  • Oefenen met verschillende zetmethodes
  • Afstellen van espressomachine & bonenmaler
  • Melk opschuimen & barista-technieken
  • Serveren van koffiespecialiteiten

Locaties en data


Vanaf 07-01-2026
10 sessie(s)
Inschrijven

€ 290,40 incl. BTW

Avond

ADRES

Wil je meer weten?

FotoPieter Lemmens
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze productmanager

Pieter Lemmens

Stel uw vraag