Professioneel omgaan met media en pers


Interview- en cameratraining
#200144
#Opleiding #Commercieel

Omschrijving

Iedere dag ziet u mensen bij wie een interview wordt afgenomen: een bedrijfsleider over een belangrijke investering. Een HR-Manager over haar wervings- en retentiebeleid. Een communicatieverantwoordelijke over een productlancering. Niet alle interviews zijn even geslaagd. In sommige gevallen is de boodschap onduidelijk, de geïnterviewde lijkt zenuwachtig en in de ergste gevallen doet de journalist de geïnterviewde iets zeggen dat hij of zij absoluut niet wilde.

In deze opleiding leert u een interview voorbereiden. En hoe u zich tijdens een interview gedraagt. Voor de geschreven pers, voor de radio, voor de televisie, voor een videopost op uw social media kanalen, … U krijgt in de opleiding ook de kans om voor de camera te staan.

Welke trucjes gebruiken journalisten? Hoe blijft u ‘on message’? Wat doet u als u een fout maakt? Welke outfit trekt u aan?

Volg deze opleiding en u leert professioneel omgaan met media en pers.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Wie in zijn bedrijf of zaak het geven van interviews voor zijn of haar rekening neemt. Zaakvoerders, communicatieverantwoordelijken, HR-verantwoordelijken, ...

Bijkomende info

In deze training is plaats voor maximum 6 deelnemers.

Programma

In deze opleiding krijgt u een introductie over het professioneel omgaan met geschreven en audio-visuele media.

Topics in deze training:

  • Een interview voorbereiden
  • Wat te doen tijdens een interview
  • Een cameratraining

Op locatie (standaard) of via interactieve webinar (corona-modus)