Thaise voetmassage


Eeuwenoude geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam activeert
#170177
#Opleiding #Beauty en wellness

Omschrijving

Een Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren.

De massage wordt opgebouwd met massage van het onderbeen, manuele  massage van de voet en het gebruik van een massagestokje.

Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. De massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn wat zou wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht te drukken en te masseren zou een blokkade worden verminderd of opgeheven.

Een Thaise voetmassage wordt uitgevoerd terwijl de klant op een stoel/in een zetel zit, met de voet op de schoot van de masseur - deze massage kan overal uitgevoerd worden waarbij enkel onderbeen en voet dienen vrijgemaakt te worden van kledij.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in de sector.

Voorkennis

Voorkennis massage en ervaring lichaamswerk vereist.

Toelatingsvoorwaarden

Deelnemers aan deze opleiding moeten een professionele meerwaarde kunnen halen uit deze opleiding. Behoren tot de doelgroep is hiervoor een essentiële indicator.

Bijkomende info

Voordelen van Thaise voetmassage:

  • vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied
  • verbetering van de doorbloeding
  • activering van de organen
  • stimulering van de zenuwbanen
  • ...

Methodologie

De opleiding Thaise voetmassage wordt voor kleine groepen georganiseerd van maximaal 8 deelnemers, zodat we jou een persoonlijke begeleiding kunnen garanderen. Hierdoor worden de technieken snel en efficiënt ingeoefend.

In deze context is het belangrijk en essentieel dat geen lessen gemist worden. Deze kunnen immers niet ingehaald worden.

Programma

Volgende punten komen aan bod:

  • oorsprong van de massage
  • manuele grepen onderbeen
  • manuele grepen voet
  • massage met massagestokje
  • afsluitende grepen

Op het einde van de cursus is het mogelijk een Thaise voetmassage aan te bieden van 1u tot 1u30.

De Thaise voetmassage kan als aparte behandeling worden aangeboden. De massagetechniek wordt in verschillende delen aangeleerd die eveneens kunnen toegepast worden als uitbreiding van een lichaamsmassage of pedicure.

Cathy Vandekerckhove, zaakvoerster van Relaxhuis en Massageschool Carpe Diem, maakt van massage haar leven.

In een onaflatende drang naar kennis en nieuwe technieken maakte ze in diverse windstreken kennis met authentieke massagetechnieken die ze naar een salon- en klantvriendelijk concept vertaalt.