Run je salon: timemanagement en kostencalculatie

#190289
#Opleiding #Beauty en wellness

Omschrijving

Je bent van plan binnenkort je eigen salon op te starten of je bent al gestart en wil graag bijleren over hoe je tijds- en kostenefficient kan werken? Dankzij deze opleiding time & moneymanagement specifiek gericht op salons, kan je tijd en geld besparen in jouw salon.

Deze opleiding bevat 4 luiken:

  • Meepraten met de boekhouder
  • Time- management
  • Kostprijsberekening
  • Coaching: jouw zaak onder de loep

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in de sector.

Bijkomende info

Voor de opleiding over de financiën is het handig dat je op voorhand al wat kosten opzoekt zoals de kostprijs van elektriciteit/water/boekhouder, etc. Maar voornamelijk een prijslijst met de aankoopprijzen van de producten waar je graag mee wilt werken.

Methodologie

Maximum 10 cursisten worden toegelaten.

Programma

  • Meepraten met de boekhouder

Je kent het wel, de boekhouder komt langs, je krijgt rapporten te zien met de stand van zaken. Maar begrijp jij je boekhouder wel? Jouw boekhouder is bij belangrijke beslissingen je rechterhand maar het is wel belangrijk dat jij als zaakvoerder ook goed op de hoogte bent van de hele boekhoudkundige administratie.

  • Time- management

Tegenwoordig heeft iedereen het druk druk druk. We zouden graag hebben dat de dagen enkele uren langer waren of dat er een extra dag per week beschikbaar is. Het lijkt wel of taken niet meer af raken en dringende zaken nemen de plaats in van belangrijke zaken. Het gevolg: doelstellingen worden niet gehaald en je houdt er een een pak stress aan over.

Vooral als saloneigenaar draag je verschillende “petjes”, Het grootste deel van je dag spendeer je met je klanten maar na een drukke werkdag krijg je nog verschillende andere taken op je bord zoals de boekhouding, marketing, bestellingen, etc.

In de workshop Timemanagement voor salons leer je hoe je je taken kan afwerken in minder tijd. Je gaat bewuster keuzes maken en je werk efficiënt structureren en organiseren. Je leert nee zeggen tegen dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn en krijgt grip op je mailbox.

  • Kostprijsberekening

Jouw tarieven zijn afhankelijk van een groot aantal factoren zoals huur, energiekosten, producten, personeel, …

Prijzen baseren op die van andere salons in de buurt is een absolute no-go!

Het is belangrijk om op regelmatige basis een goede kostprijsberekening te maken zodat op er op geen enkel moment een verlieslatende behandeling uitgevoerd wordt.

In de workshop kostprijsberekening leer je op een makkelijk verstaanbare manier hoe je de ideale prijzen bepaald voor jouw salon.

Je leert alle begrippen en heb je de kostprijs bepaald van al jouw belangrijke behandelingen en producten. Tevens leer je hoe je kosten kan besparen zodat je uiteindelijk met meer winst kan ondernemen.

  • Coaching: jouw zaak onder de loep

Tijdens deze coachingsessie bekijkt Vicky jouw zaak van iets dichterbij! Jullie gaan samen op zoek naar hoe je de tips in jouw salon kan toepassen in functie van een optimalisatie.

Vicky Vermeiren,

businesscoach in de beauty- en lifestylesector