#180722
#Opleiding #Beauty en wellness
NIEUW

Personal Stylist - voltijdse dagopleiding


Specialist in make-overs!

Introductie

Droom je ervan mensen een complete make-over te geven? Ben je graag bezig met mode, make-up en beauty? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Als personal stylist zoek je de gepaste kledij uit om lichaamslijnen te accentueren of te camoufleren, daarnaast bouw je een garderobe uit met aangepaste accessoires rekening houdend met het te besteden budget. Je weet als geen ander jouw klant te laten stralen met een passende dag- of avondmake-up en als kers op de taart verwen je de klant met een verzorgende manicure of een unieke set gelkunstnagels die het plaatje compleet maakt!.

Tijdens de voltijdse dagopleiding Personal stylist krijg je een praktijkgerichte training op het vlak van kleur- en stijlanalyse, make-up en gelkunstnagels. Daarnaast werk je tijdens dit jaar aan jouw ondernemersskills zodat je jouw toekomstige job of jouw stap naar zelfstandig beroep met succes kunt aangaan.Deze opleiding kan bovendien een grote meerwaarde betekenen voor kappers, schoonheidsspecialistes en medewerkers van een kledingzaak.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Je hebt een passie voor fashion, make-up en beauty en wil hiermee op professioneel vlak aan de slag.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar of je wordt 18 in het jaar dat de opleiding van start gaat.

nagelstylist-1-2_2018-722.jpg
kleur-1-1_2018-722.jpg
mua-1-3_2018-722.jpg

Programma

KLEUR- EN STIJL (260U)

Ik zou wel groter/kleiner willen lijken …

Mijn nek lijkt te lang/kort …

Ik zou wel slanker/voller willen lijken …

Ik heb geen/een te grote buste…

Ik heb hele brede/smalle heupen …

... en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Heel wat personen herkennen dit wel, want bijna niemand heeft een figuur dat perfect in balans is. Door de juiste kledingstijl en accessoires kan de illusie worden gewekt van een 'perfect figuur'. Een kleur- en stijlconsulent leert hoe we onze sterke kanten kunnen accentueren en de zwakke kanten kunnen camoufleren. Met een optimale kennis van het lichaamsschema ben je in staat om snit, materialen en dessins te kiezen die in harmonie zijn met het silhouet van de klant. Door correct kleur- en stijladvies laat je de klant toe te ontdekken hoe haar/zijn kleding kan gecombineerd worden.

 • Kleurenleer (28u)
 • Praktijk kleurenanalyse (56u)
 • Make-up in kader van kleur en stijl (16u)
 • Deontologie, presentatie en omgaan met klanten (20u)
 • Materiaal en methodeleer (8u)
 • Specifieke reclamevoering (12u)
 • Stijlstudie (24u)
 • Figuuranalyse (20u)
 • Praktijk stijlanalyse (48u)
 • Integratie kleur- en stijlanalyse (48u)

GELKUNSTNAGELS (104U)

MANICURE (28U)
Tijdens deze module leer je een professionele (spa-)manicure uitoefenen. Er wordt intensief geoefend op het vijlen en voorbereiden van de nagels voor het plaatsen van kunstnagels! Je leert ook een professionele laktechniek aan.

SOAK-OFF (20u)
Soak-off (in de volksmond 'gelish') is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi. Deze manicuretechniek biedt tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden voor jouw salon. Soak-off betekent afweekbaar, het verwijderen van dit product is - zoals de naam reeds doet vermoeden – zeer eenvoudig en efficient. De populariteit van soak-off is de laatste jaren enorm toegenomen.

GELKUNSTNAGELS (56U)
Gel is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV-lamp. Voor de uithardingtechniek met behulp van licht worden verschillende gelsystemen, zogenoemde éénfase- , tweefase- en driefasegels aangeboden. Die kunnen, naargelang de behoefte, worden gebruikt. Gelkunstnagels zijn wellicht de meest toegepaste techniek en bieden dan ook heel wat voordelen:

 • Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.
 • Ze zijn geurloos en verkleuren niet.
 • Gelnagels zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

MAKE-UP (148U)

BASIS MAKE-UP (48U)
Tijdens deze praktijkgerichte module basis make-up start je vanaf nul. Je krijgt heel wat praktische informatie rond materiaal- en productkennis, alsook aandachtspunten voor klantcontact, belichting, hygiëne. Vervolgens vlieg je er meteen in: verwijderen van make-up en voorbereiden van de huid, waarna je een dag make-up leert toepassen met aandacht voor opmaak van gelaat, wenkbrauwen, ogen en mond.

MAKE-UP GEVORDERD (100U)
De module 'make-up gevorderd' bouwt verder op basis make-up. Hier ga je intensief jouw kennis en praktijk verdiepen: make-up bij rijpe huid, retro make-up, smokey eyes, avond make-up met de nodige glamouren glitter, alsook bruidsmaquillage en werken op donkere en Aziatische huid komen aan bod; daarnaast verbreed je jouw kennis met een introductie hairstyling (eenvoudige vlecht- en opsteektechnieken).

SUCCESVOL ONDERNEMEN - ONDERNEMERSCHAP - 90u

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Wie deze opleiding met succes beëindigt, en slaagt voor het eindexamen, ontvangt een getuigschrift ‘kleur- en stijlconsulent’ erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Daarnaast ontvang je ook een modulecertificaat manicure, soak-off, gelkunstnagels, basis grime en make-up.

Het beroep ‘Personal Stylist’ biedt veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt:

 • Zelfstandige in hoofd- of bijberoep
 • Medewerker van een kledingzaak, parfumerie, kunstnagelstudio, …
 • Vertegenwoordiger van een kleding- of make-up-merk

Prijsinfo

Het gebruik van analysedoeken zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld, evenals de grondstoffen (make-up) die tijdens de opleiding worden verbruikt. Tevens is ook een individueel pakket voor kunstnagels ter waarde van € 620 inbegrepen in de prijs.

Bijkomend materiaal (niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld):

Aanvullend op de kostprijs van de opleiding, moet je instaan voor de aankoop van je eigen make-up penselen. Dit materiaal gebruik je gedurende de opleiding en kun je na de opleiding meteen gebruiken bij het uitoefenen van je beroep. De richtprijs hiervoor bedraagt 200 euro. Er is mogelijkheid om penselen aan te kopen via Syntra bij een groothandel met studentenkorting. Dit item wordt tijdens de eerste lessen nader toegelicht.

Daarnaast is het een meerwaarde, maar geen verplichting, om zelf in te staan voor de aankoop van analysedoeken en kleurkaarten om de huidondertoon te controleren. De aankoop hiervan bedraagt ongeveer € 600. Deze doeken zijn dan meteen jouw eigendom voor verder professioneel gebruik. Indien je de doeken niet wenst aan te kopen, kun je gebruik maken van het materiaal van Syntra West tijdens de lessen.