Massage


Basistechnieken massage
#220082
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Deze opleiding wordt aangeboden in onderstaande formules:

 • Avond: 12 sessies op basis van 1 les/week van 18u30-22u
 • Zaterdag: 12 sessies op basis van 1 les/week op zaterdagvoormiddag van 8u30-12u
 • Dag: 6 lesdagen op basis van 1 lesdag/week van 8u30-16u30
 • Voormiddag: 12 sessies op basis van 1 les/week in de voormiddag van 9u tot 12u30

Omschrijving

Wil je graag professioneel masseur worden?

Heb je interesse om deze opleiding te combineren met de module zorgmassage? Schrijf dan hier in voor het 'optievak zorgmassage' voordeliger tijdens of na jou opleiding. Opgepast dit kan ten laatste tot het einde van jou basisopleiding.

Tijdens de opleiding Massage leer je alle basisgrepen en -knepen van het beroep. Het gaat hier om een korte, maar intensieve opleiding die je alle basiskennis en -vaardigheden van massage bijbrengt.

De opleiding vereist geen speciale voorkennis en is geschikt voor iedereen die interesse heeft in een loopbaan binnen de wellness-sector. Theorie en praktijk zijn binnen deze opleiding prima op elkaar afgestemd, zodat je straks op een verantwoordelijke manier je vak kunt uitoefenen.

Je verwerft de nodige basiskennis over het menselijk lichaam. Je leert wat de indicaties en contra-indicaties voor massage zijn. Vervolgens zul je actief aan de slag gaan met het oefenen van de belangrijkste basis massagetechnieken voor het geven van ontspannende lichaamsmassages, zoals effleurages, petrissages, tapotementen en fricties.

Tijdens de opleiding wordt het lichaam van kop tot teen gemasseerd. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze opleiding opdoet, onder leiding van betrokken en ervaren vakdocenten, kun je onmiddellijk de beroepspraktijk gaan verkennen. Er zijn vandaag de dag vele goede carrièrekansen voor massagetherapeuten, omdat steeds meer mensen de weldaad voor lichaam en geest van een goede massage erkennen.

De opleiding duurt 12 lessen, gevolgd door een praktische eindproef. Na het slagen voor het examen, heb je recht op een getuigschrift dat erkend is door de Vlaamse overheid.

Hoewel het behalen van een getuigschrift niet langer verplicht is voor de uitoefening van het beroep sinds de afschaffing van de vestigingswet in 2018, is het ontegensprekelijk een meerwaarde en een bewijs van jouw kennis en kunde!

Syntra West biedt ook tal van specialisatiecursussen aan. Om de goeie kwaliteit en het hoge niveau van deze cursussen te garanderen, kan je hier enkel aan deelnemen als je het attest masseur hebt of de nodige ervaring kunt voorleggen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen ...

 • met een ruime interesse voor wellness, lichaamswerk en zorg
 • die aan de slag willen als masseur
 • die reeds tewerkgesteld zijn in de beauty, wellness, zorg en een extra dienst willen aanbieden

Voorkennis

Je hebt geen voorkennis nodig om deze opleiding te volgen.

Methodologie

 • Doorheen de lessenreeks wordt er gebruik gemaakt van e-learning
 • Doorheen de lessenreeks worden enkele opdrachten gemaakt om uit te voeren naast de geplande lesuren. De docent zal deze tijdens de lessenreeks concreet toelichten
 • Men zal gevraagd worden om als klant enkele van de aangeleerde behandelingen te laten uitvoeren bij een massagesalon. Dit is nodig om te ervaren wat men als professioneel moet kunnen bieden in het salon.
masseur-1-4_2022-82.jpg

Programma

Lichaamsmassage:

 • Onthaal, planning en communicatie (e-learning)
 • Functionele anatomie en fysiologie (e-learning)
 • Massagetechnieken
 • Product- en materiaalkennis
 • Het beroep van masseur
 • Praktisch en theoretisch examen

Eindproef

Getuigschrift

Na het voltooien van dit traject ontvang je een getuigschrift uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

Indien je dit traject combineerde met Succesvol Ondernemen, ontvang je een diploma uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

Cursusmateriaal

Syntra West is een duurzame onderneming. Cursusmateriaal, opdrachten, werkbundels, … worden digitaal ter beschikking gesteld op ons cursistenplatform.

Grondstoffen

Het gebruik van grondstoffen zit inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

De praktijklessen massage worden verzorgd door een team van professionele masseurs:

 • Campus Roeselare en Kortrijk: Hilde Quintens, zaakvoerder 'De ontplooiing' te Roeselare.
 • Campus Brugge: Marielle Dobbels: Energetische Relaxatie Praktijk MA-DO (https://www.ma-do.be) te Waardamme, Oostkamp.
 • Campus Oostende en Kortrijk: Cindy Van Staey: 'Ecobody' (https://www.ecobody.be) te Kortemark.
Docent aan het woord

Door de intensieve samenwerking met andere deskundigen, kunnen deelnemers rekenen op hedendaagse en boeiende lesonderwerpen.

Marcus

See you on