Make-up Artist (MUA) - voltijdse dagopleiding


Wake up and make up met deze doorgedreven visagie training!
#180721
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Aan de slag als make-up artist MUA? Volg deze training van slechts een half jaar en wordt een pro in visagie!

Omschrijving

Wil jij op een periode van een half cursusjaar het beroep van make-up artist aanleren vanuit de praktijk? Dan is deze voltijdse dagopleiding de juiste keuze.

Dankzij talrijke de praktijkgerichte aanpak van onze docenten, die het reilen en zeilen kennen uit hun eigen studio, ben jij na deze opleiding klaar om van start te gaan als freelance make-up artist of je eigen salon op te starten.

De lessen gaan door op werkdagen van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30. Dit zijn minimum 20 lesuren (vijf lessen van vier lesuur) per week.

Wil jij graag aan de slag met make-up? Bruidjes klaarstomen voor hun grote dag? Of eerder freelance aan de slag met festival- en blacklight make-up op events? Zijn cateye, cut crease, facecharts, highlights en shadows geen onbekende termen voor jou? Wil je graag aan de slag met airbrush make-up? Of sta je te popelen om te shinen achter de schermen van de catwalk? Dan is deze opleiding tot Make-up Artist (MUA) of visagist, de perfecte opleiding voor jou!

Je wordt klaargestoomd om professioneel aan de slag te gaan als make-up artist bij realityseries, fashion shows, evenementen en nog zo veel meer! Je gaat van start met de basisbeginselen van de beauty make-up en gaat vervolgens dieper in op bridal en festival make-up, je leert het gezicht shapen en welke kleur het best bij je klant past. Ombré-lips, cut crease eyeshadow of insta glamlooks in functie van een fashion make-up? Op het einde van deze opleiding heb jij al deze technieken onder de knie!

Voor verschillende opdrachten zal je ook gevraagd worden om facecharts op te maken ter voorbereiding van het echte werk. Ten slotte verzamel jij tijdens de fotoshoots met onze fotograaf of tijdens verschillende informele shoots met de voorziene belichting, voldoende materiaal om een portfolio aan te maken en jezelf als make-up artist meteen in the picture te zetten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • Je bent minimum 18 jaar of moet aan de leerplicht voldaan hebben.
 • Je wenst het statuut van student te behouden.
 • Je hebt nog recht op het groeipakket (kinderbijslag).
 • Je wenst het beroep op een zo kort mogelijke tijd te leren.

Voorkennis

 • Er is geen voorkennis vereist om deze opleiding te volgen.
 • Heb je reeds voorkennis en wens je te weten of je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Voor meer info over de vrijstellingsvoorwaarden en -mogelijkheden stuur een mailtje naar stien.vandermeiren@syntrawest.be .

Toelatingsvoorwaarden

 • Je bent minimum 18 jaar of moet aan de Je bent minimum 18 jaar of moet aan de leerplicht voldaan hebben.
 • De lessen worden in het Nederlands gegeven.

Een goeie kennis van het Nederlands is dus een must om deel te kunnen nemen en de theorie van de praktijk te kunnen verwerken.

Bijkomende info

Indien je het volledige programma van een voltijdse dagopleiding volgt kan je het recht op het groeipakket (kinderbijslag) behouden.

Wat zijn de voordelen van een voltijdse dagopleiding?

 • Officiële certificering door de Vlaamse overheid.
 • Boeiende mix van theorie en praktijk.
 • Behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).
 • Je blijft fiscaal ten laste van je ouders.
 • Grote kans op onmiddellijke tewerkstelling.

Materialen en grondstoffen?

Een detail van de aan te kopen materialen en extra kosten voor het volgen van deze opleiding, kan u terugvinden op het tabblad ‘Praktisch’.

Methodologie

 • Doorheen de lessenreeks wordt er gebruik gemaakt van e-learning.
 • Doorheen de lessenreeks worden enkele opdrachten gemaakt, naast de geplande lesuren. De docent zal deze tijdens de lessenreeks concreet toelichten.
 • De aangeleerde technieken worden ingeoefend op elkaar.
 • Er zal regelmatig gevraagd worden om verschillende modellen mee te brengen, om de nodige technieken op te kunnen oefenen.
 • De examens spreiden zich over de volledige opleiding. Op het einde van de opleiding vindt de eindproef plaats: je voert een salonproef uit en/of verdedigt jouw eindwerk voor het vaste docententeam en een extern jurylid.
halloween-make-up-1-3_2018-721.png
make-up-artist-1-1_2018-721.png
70ties-make-up-1-2_2018-721.png

Programma

Verschillende van onze modules zijn opgebouwd uit een mix van praktijk, theorie, campusleren, e-content via interactieve leerpaden en stage op de werkplek. Meer info over de verschillende leerinhouden en methodieken die binnen een bepaalde module aan bod komen kan je hieronder terug vinden.

 

MAKE-UP ARTIST

BEAUTY MAKE-UP

Combinatie van 32u campusleren en 3u e-leren

 • Product- en materiaalleer
 • Kleurenleer en morfologie (e-content)
 • Aanbrengen van dag- en avondmake-up
 • Contouring
 • Correctie van ogen en lippen
 • Examen: praktijkexamen (100%)

BRIDAL EN PARTY MAKE-UP

Combinatie van 40u campusleren en 3u e-leren

FASHION MAKE-UP

Combinatie van 36u campusleren en 3u e-leren

AIRBRUSH MAKE-UP

Combinatie van 20u campusleren en 3u e-leren

HAIRSTYLING

40u campusleren

 

ORGANISATIE VAN EEN WORKSHOP

20u campusleren

EINDPROEF MAKE-UP ARTIST

Examen

Examens:

Op het einde van elke module wordt een examen voorzien. Dit examen bestaat uit een schriftelijke theoretische component waarbij gepolst wordt naar kleurenleer, morfologie en productkennis. Daarnaast volgt ook een praktische examen waarbij geëvalueerd wordt of de nodige competenties binnen de praktijk behaald werden. Bij elk praktijkexamen wordt een fotoshoot voorzien door een professionele fotograaf of met behulp van onze tools om professionele foto's te leren maken

Eindproef:

De eindproef is een salonproef van 4u daarin toont de cursist op welke manier deze omgaat met het ontvangen en behandelen van klanten alsook het werken onder tijdsdruk. Tijdens deze proef ligt de nadruk op het werken in een 'professionele context'. Daarnaast dient de cursist ook nog een portfolio in met 4 opdrachten binnen een bepaald thema. Dit zal ook door de volledige jury gequoteerd worden.

Getuigschrift

Per module waarvoor je slaagt, ontvang je een modulecertificaat erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Nadat je de volledige opleiding en eindproef met succes hebt afgerond, ontvang je een ondernemerschapsgetuigschrift erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Cursusmateriaal

Syntra West is een duurzame onderneming. Cursusmateriaal, opdrachten, werkbundels, ... worden digitaal ter beschikking gesteld op ons online cursistenplatform.

Grondstoffen

Het gebruik van grondstoffen (make-up producten en fotoshoots) zit inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Daarnaast dient men ook verplichte zaken (zoals penselen, mascara,...) aan te kopen. De richtprijs voor deze pakketten bedraagt ongeveer €300 - €400 afhankelijk van de aan te kopen kwaliteit. De aankoopkanalen en procedures van deze pakketten wordt aan het begin van de opleiding door de docent toegelicht.

Ten slotte dien je voor ook in te staan voor de aankoop van een krul- en stijltang in functie van de lessen hairstyling. Dit komt op een extra kost van ongeveer €200.

Liza Bekaert

Na een stevige opleiding in de schoonheidszorgen en een specialisatiejaar grime engageerde Liza zich in tal van professionele uitdagingen: topacteurs en figuranten laten schitteren in alle situaties, imperfecties en tatoeages onzichtbaar maken of net aanbrengen en accentueren om personages meer karakter te geven, retoucheren tussen opnames door, en vooral snel en efficiënt topkwaliteit afleveren. Ze was achter de schermen als make-up artist aan de slag voor verschillende film- en televisieproducties waaronder 'Mijn Restaurant', 'Sterren op het ijs', 'Groene Vingers', 'Mooi bloot', 'Aspe', 'De Bunker', 'Groenten uit Balen', 'Michiel De Ruyter', 'Lee & Cindy C.' Ze nam ook deel aan producties binnen de reclamewereld waaronder 'Vlaanderen Vakantieland', Uncle Ben's, Telenet, De Lijn, Meubelen Gaverzicht en de videoclip van Tatjana Storm.

Docent aan het woord

De opleiding Work-life balance voor de werkende ouder doet er toe, want het gaat over het leven zelf.

Maaike

See you on