Kapper: basistechnieken

#210025
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Je wilt graag kapper worden? Je streeft naar professionaliteit en wilt op de hoogte zijn van alle nieuwe, moderne tendensen? Je bent een people-person die graag creatief bezig is? Dan is onze kappersopleiding de perfecte opleiding voor jou. Onze vakdocenten leiden je op tot een kwaliteitsvolle kapper die de meest recente technieken beheerst en gebeten is door de modernste know-how.

Waarom kiezen voor de kappersopleiding bij Syntra West?

 • De opleiding en de (module)getuigschriften zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap.
 • Je krijgt les van vakmensen die in het werkveld staan! Onze docenten hebben jarenlange ervaring in de kappersbranche en zijn helemaal mee met de laatste trends!
 • Grondstoffen zoals shampoo, kleuring, lak zijn inbegrepen in de prijs. Ook bij modellenwerk hoeft jouw model dus niet te betalen.

De opleiding kapper wordt modulair aangeboden en bestaat uit 5 deeltrajecten: basistechnieken, snittechnieken, kleurtechnieken, stylingtechnieken, heren. Deze deeltrajecten bestaan telkens uit 1 of meerdere modules.

AVONDTRAJECT: op basis van 1 les/week van 18u30-22u

DAGTRAJECT: op basis van 1 lesdag/week van 8u30-16u30 (dit zijn 2 lessen per lesdag: 1 les in de voormiddag en 1 les in de namiddag waardoor je het traject sneller kan afronden).

Deze opleiding wordt aangeboden in de campussen Kortrijk en Brugge.

Omschrijving

Deze webpagina geeft meer informatie over het deeltraject basistechnieken.

"Kapper: basistechnieken" vormt het starttraject van de kappersopleiding.

Het vormt de basis van de kappersopleiding. Je bent dus verplicht om dit onderdeel te volgen, voordat je overgaat naar een ander deeltraject bijv. snit, kleuren ea.

Aansluitend hierop wordt één van de andere deeltrajecten ingepland, kijk dus zeker ook eens op onze website voor het vervolgtraject waarvoor jij interesse hebt. Het is raadzaam om je hiervoor ook meteen in te schrijven. De plaatsen zijn beperkt wegens het praktijkgerichte karakter van de opleiding.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen met interesse in het kappersvak.

Voorkennis

Heb je geen voorkennis? Dan ben je verplicht om te starten met 'kapper: basistechnieken'.

Heb je voorkennis? Afhankelijk van jouw voorkennis, kan je vrijgesteld worden voor bepaalde modules. Informeer hiernaar bij jouw cursusbegeleider.

kapper-1-1_2021-25.jpg

Programma

Kapper: basistechnieken bestaat uit 2 modules:

 

1) Basismodule kapper (8 sessies)

Tijdens deze module verdiep je je in volgende aspecten:

 • kennis over huid en haar
 • product- en materiaalkennis
 • onthaal en communicatie met klant
 • wastafelritueel

Na afloop van deze module kan je de klant op een professionele manier ontvangen. Op basis van het haartype van de klant kies je voor de gepaste verzorgingsproducten (shampoo, conditioner, masker). Vervolgens ga je deze verzorgingsproducten op een professionele manier toepassen (hoofdhuidmassage) en zal je de haren uitspoelen en drogen.

2) Brushing (6 sessies)

Tijdens deze module leer je op professionele manier brushen. Deze vaardigheid is een must-have in het kapsalon. Je zal brushing in het vervolg van de opleiding voortdurend opnieuw toepassen bijvoorbeeld na een snit- of kleurtechniek.

Getuigschrift

Na het succesvol afronden van deze modules, ontvang je een deelgetuigschrift erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Prijsinfo

 • Alle grondstoffen (shampoo, kleuringen) zijn inbegrepen in de prijs.
 • Aanvullend op de kostprijs van de opleiding, moet je instaan voor de aankoop jouw werkmateriaal (scharen, kam, borstel, oefenhoofden, …). Dit materiaal gebruik je gedurende de volledige opleiding en kun je na de opleiding meteen gebruiken bij het uitoefenen van je beroep. Afhankelijk van de modules die je volgt, zal dit variëren. De totale richtprijs (bij het volgen van de volledige kappersopleiding) bedraagt 700 à 800 euro.
 • Op de eerste lesdag krijg je een gedetailleerde lijst van de materialen die je kunt aanschaffen bij een groothandel.
 • De syllabi worden digitaal ter beschikking gesteld op het online cursistenplatform. Je kunt ze afprinten of je brengt een laptop mee naar de les.