FX-atelier


Special effects voor make-up
#200077
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

FX-atelier is een onderdeel van het kmo-traject Grimeur. Dit opleidingstraject wordt modulair aangeboden.

Tijdens deze breed georiënteerde opleiding 'Grimeur' word je klaargestoomd om klanten, modellen en figuranten professioneel op te maken.

Afhankelijk van jouw interesse & doel kan je verschillende modules volgen:

 • FX-atelier - 52u
 • TV- en filmgrime - 56u
 • Theatergrime - 60u
 • Face- en bodypainting - 60u

Waarom kiezen voor een grimeuropleiding bij Syntra West?

 • Na het succesvol beëindigen van de modules, krijg je een certificaat erkend door de Vlaamse Gemeenschap.
 • Je krijgt les van vakmensen die in het werkveld staan! Onze docenten hebben jarenlange ervaring als Make-up Artist en zijn helemaal mee met de laatste trends!
 • Make-up (merk: Kryolan) die tijdens de les wordt verbruikt, zit inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Omschrijving

Tijdens deze opleiding focus je je op het ontwikkelen van karakters met special effects. Denk hierbij aan het maken van realistische blauwe plekken, snijwonden, schaafwonden, brandwonden in 2D en 3D. Je creëert littekens en ziekteverschijnselen. Je gaat aan de slag met protheses (bijv. neus): je boetseert ze, brengt ze aan en kleurt ze in. Ten slotte leer je  afgietsels maken van gelaat of ander lichaamsdeel waarop de special effects aangebracht worden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die interesse heeft in special effects make-up.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

In het inschrijvingsgeld is inbegrepen:

 • Een persoonlijk grondstoffenpakket ter waarde van 400 euro. Er wordt gewerkt met make-up van Kryolan.
 • Professionele fotosessie voor de opmaak van het portfolio
 • Syllabus

Aanvullend op de kostprijs, moet je instaan voor de aankoop van make-up penselen. De richtprijs van de benodigde penselenset is 200 euro. Tijdens de eerste les wordt dit topic verder toegelicht. Indien je reeds over penselen beschikt, dien je deze uiteraard niet nogmaals aan te kopen.

Programma

 • Productkennis en materiaal
 • Wondsimulaties maken (snij-, schaaf-, brandwonde, kneuzing, buil, blauwe plekken en schrammen)
 • Littekens en ziekteverschijnselen creëren
 • Protheses en afgietsels maken

Liza Bekaert

Na een stevige opleiding in de schoonheidszorgen en een specialisatiejaar grime (Sito 5 Antwerpen) engageerde Liza zich in tal van professionele uitdagingen: topacteurs en figuranten laten schitteren in alle situaties, imperfecties en tatoeages onzichtbaar maken of net aanbrengen en accentueren om personages meer karakter te geven, retoucheren tussen opnames door, en vooral snel en efficiënt topkwaliteit afleveren. Ze was achter de schermen als make-up artist aan de slag voor verschillende film- en televisieproducties waaronder 'Mijn Restaurant', 'Sterren op het ijs', 'Groene Vingers', 'Mooi bloot', 'Aspe', 'De Bunker', 'Groenten uit Balen', 'Michiel De Ruyter', 'Lee & Cindy C.' Ze nam ook deel aan producties binnen de reclamewereld waaronder 'Vlaanderen Vakantieland', Uncle Ben's, Telenet, De Lijn, Meubelen Gaverzicht.. Daarnaast is ze zaakvoerder van 'Liza's wereld' gespecialiseerd in het geven van make-upworkshops.

Marian Denolf

Marian werkt als freelance MUA, allround styliste en kleurconsulente en is zaakvoerder van Stylingbymarian.be. Als MUA verdiepte ze zich in de wereld van de theatergrime. Naast het werk voor particulieren, verwierf ze ook een uitgebreide portfolio met commercieel werk voor reclamebureaus (Boa, LiquidSociety, d'Artagnan ...) en artistieke uitspattingen met bekende fotografen (Carmen De Vos, Charlie Dekeersmaecker, Filip Naudts...).

2020-77-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Marian Denolf

Liza Bekaert