Detox Massage


Ontgiften van lichaam en geest
#140290
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

De Detox Massage vindt zijn oorsprong in het ruwe landschap van Jordanië. De massages zijn puur, ontstaan door eeuwenlange overerving, waarbij preventie het hoofddoel is. Preventie om het lichaam in een permanente staat van gezondheid te houden vanwege de noodzaak te overleven onder barre en primitieve omstandigheden. Als we dit vertalen naar de Westerse samenleving, dan is deze massage voor ons uitermate geschikt omdat wij alsmaar proberen te leven onder een te grote tijdsdruk. Met ons gestresste leven ondermijnen we onze gezondheid in sterke mate.

Omschrijving

Behalve het brengen van balans in het lichaan en de geest kan deze massage ook een geneeskrachtige werking hebben. Glazen en vuur worden op het lichaam gebruikt om een vacuüm te creëren. Dit proces stimuleert de lymfe-, bloed- en energiedoorstroming. Stress, spierpijn en blokkades nemen voelbaar af. Gifstoffen worden losgelaten en darmblokkades verholpen. Het vacuüm activeert en zuivert de aderen en slagaderen. Diepliggende weefsels waaronder het bindweefsel worden geactiveerd.

Het resultaat is een diepe ontspanning van body en mind. De klant voelt zich energieker en het lichaam wordt bevrijd van veel afvalstoffen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Mensen die zich professioneel bezig houden met massages zoals:

  • Beroepsbekwaam masseurs
  • Sportverzorgers
  • Schoonheidsspecialisten
  • Kinesitherapeuten
  • Mensen die een zelfstandige massagepraktijk hebben

Voorkennis

Voorkennis massage / lichaamswerk is vereist.

Methodologie

De opleiding Detox Massage wordt voor kleine groepen georganiseerd van maximaal 8 deelnemers, zodat we jou een persoonlijke begeleiding kunnen garanderen. Hierdoor evolueren de aangeleerde technieken snel en efficiënt. In deze context is het belangrijk en essentieel dat er geen lessen gemist worden. Deze kunnen immers niet ingehaald worden.

cupping-1-2_2014-290.jpg
detox-ontgiften-sport-wellness-1-1_2014-290.jpg

Programma

  • Voorbereiding van de huid op de massage
  • Plaatsen van de glazen en opsporen van de spanningen
  • Afvoerende massagetechnieken
  • Passende rituelen zodat dit perfect in een klantgericht en professioneel arrangement kan geïntegreerd worden

Cathy Vandekerckhove, zaakvoerster van Relaxhuis en Massageschool Carpe Diem, maakt van massage haar leven.

In een onaflatende drang naar kennis en nieuwe technieken maakte ze in diverse windstreken kennis met authentieke massagetechnieken die ze naar een salon- en klantvriendelijk concept vertaalt.