Ayurvedische lichaamsmassage


Kerala massage op de mat
#190337
#Opleiding #Beauty en wellness

Omschrijving

De Ayurvedische lichaamsmassage is zonder twijfel één van de oudste en meest volledige massages. Door het brede steunvlak van de mat waarop gemasseerd wordt voelt, de ontvanger zich maximaal gedragen. Het  grote contactvlak van het lichaam met de mat verhoogt het lichaamsbewustzijn.

Dit bewust worden van het lichaam is bijna het belangrijkste doel van de massage, het is een middel tot het bekomen van een goede spanningsverdeling over het volledige lichaam.  

Het werken op de grond verplicht de masseu(r)(se) om met de beweging en het ritme van het volledige lichaam te masseren en niet enkel met de arm en schouderspieren, wat resulteert in grote ritmische bewegingen met een vaste, stevige maar ontspannen hand.  Ook kunnen de klassieke buik- en ruglig op die manier verder uitgebreid worden tot een aantal andere posities waardoor de energie anders gaat stromen, spieren terzelfdertijd gerokken en gemasseerd kunnen worden, het lichaamsbewustzijn in een houding verbeterd kan worden.

Voordelen van deze massage:

  • Je kan de technieken integreren in andere oliemassage.
  • Je kan de lichaamsbehandelingen laten variëren in tijd en intensiteit aangepast aan de noden van de ontvanger
  • Het regelmatig uitoefenen van de techniek geeft zowel de gever als de ontvanger meer energie, uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht
  • Door het grote contactvlak is deze massage ideaal voor cliënten die zich op een massagetafel niet zo comfortabel voelen

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in de sector.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Programma

  • Achterzijde lichaam (5 lessen)
  • Voorzijde lichaam (3 lessen)

Jens Keygnaert

kreeg van huis uit belangstelling voor voeding, yoga, aromatherapie en 'oudere' geneeswijzen mee. Na een klassieke opleiding kinesitherapie besloot hij daar dieper op in te gaan en volgde o.a. in Parijs opleidingen in Ayurveda, yoga, kerala-massage, enz.