#090077
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie

Omschrijving

Zoetigheden en snoepgoed … Ze zijn een kleurrijke eyecatcher in je etalage, zorgen voor een finishing touch na een maaltijd, doen je klant likkebaarden en worden massaal impulsief gekocht.

Maar hoe bereid je artisanale snoep? In deze opleiding leer je alles wat een vakman moet weten over de verwerking en bewerking van suiker. Confiserie wordt volledig behandeld. Je leert technieken voor de creatie van zowel marshmallows, boterkaramels, zachte snoep als harde snoep.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, restaurateurs, traiteurs en hun medewerkers

Methodologie

Dit zijn workshops. Gelieve beroepskledij (schort, bakkersvest, bakkersbroek) en klein materiaal (klopper, spatel, paletmes) mee te brengen.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Je leerde alle technieken die van belang zijn voor een confiseur.

alimento-1-2_2009-77.jpg
snoep-1-1_2009-77.jpg

Programma

Initiatie suiker bewerken

  • verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
  • basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren
  • verschillende bindmiddelen: overzicht en gebruiksvoorwaarden
  • alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen

Marshmallows

  • marshmallows, guimauve, spek
  • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
  • verschillende soorten marshmallows
  • klassieke en minder klassieke toepassingen
  • toepassing in meerdere smaken en vormen

Boterkaramels

  • harde en zachte boterkaramels, fudges
  • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
  • boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines

Zachte snoep

  • pâte de fruits, lokum, gommen, zwarte muizen
  • invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
  • verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ...  

Harde snoep

  • feuilleté, gevulde feuilleté, kustrocken, lekstokken
  • invloed van grondstoffen en kookgraad
  • verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
  • bewaarmethodes

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Bakkerij- Slagerij- Hotelschool Ter Groene Poorte
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Sint-Michiels
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Prijsinfo

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst van max. €65 per halve dag en een max. van €130 per dag!

Voor wie?

Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking (maar betalen wel de grondstofkost).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Welke opleidingen?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be <http://www.alimento.be>.