#090077
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie

Omschrijving

Zoetigheden en snoepgoed ... Ze zijn een kleurrijke eyecatcher in je etalage, zorgen voor een finishing touch na een maaltijd, doen je klant likkebaarden en worden massaal impulsief gekocht.

Maar hoe bereid je artisanale snoep? In deze opleiding leer je alles wat een vakman moet weten over de verwerking en bewerking van suiker. Confiserie wordt volledig behandeld. Je leert technieken voor de creatie van zowel marshmallows, boterkaramels, zachte snoep als harde snoep.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, restaurateurs, traiteurs en hun medewerkers

Methodologie

Dit zijn workshops. Gelieve beroepskledij (schort, bakkersvest, bakkersbroek) en klein materiaal (klopper, spatel, paletmes) mee te brengen.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Je leerde alle technieken die van belang zijn voor een confiseur.

alimento-1-4_2009-77.jpg
snoepen-1-2_2009-77.jpg
snoep2-1-3_2009-77.jpg
sweets-1-traject_2009-77.jpg

Programma

Initiatie suiker bewerken

    · verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
    · basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren
    · verschillende bindmiddelen: overzicht en gebruiksvoorwaarden
    · alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen

    Marshmallows

      · marshmallows, guimauve, spek
      · invloed van grondstoffen op het eindresultaat
      · verschillende soorten marshmallows
      · klassieke en minder klassieke toepassingen
      · toepassing in meerdere smaken en vormen

      Boterkaramels

        · harde en zachte boterkaramels, fudges
        · invloed van grondstoffen op het eindresultaat
        · boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines

        Zachte snoep

          · pâte de fruits, lokum, gommen, zwarte muizen
          · invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
          · verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ...

          Harde snoep

            · feuilleté, gevulde feuilleté, kustrocken, lekstokken
            · invloed van grondstoffen en kookgraad
            · verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
            · bewaarmethodes

    Lesdata

    Datum Startuur Einduur
    dinsdag 12/02/2019 18:00 21:00
    dinsdag 12/03/2019 18:00 21:00
    dinsdag 19/03/2019 18:00 21:00
    dinsdag 23/04/2019 18:00 21:00
    dinsdag 30/04/2019 18:00 21:00
    dinsdag 07/05/2019 18:00 21:00
    dinsdag 14/05/2019 18:00 21:00
    dinsdag 21/05/2019 18:00 21:00
    dinsdag 28/05/2019 18:00 21:00
    dinsdag 04/06/2019 18:00 21:00

    Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

    Locatie

    • Syntra West Brugge
    • Spoorwegstraat 14
    • 8200 Brugge
    Bekijk op Google Maps

    Contact

    • T: 078/353 653
    • F: 050/403061
    • info@syntrawest.be

    Prijsinfo

    Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra:

    Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst van max. €65 per halve dag en een max. van €130 per dag!

    Voor wie?

    Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkel-bedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking.

    Wat moet je doen om korting te krijgen?

    Eigenlijk niets: Alimento vzw contacteert jou om nog wat aanvullende informatie te krijgen, en zodra dat in orde is, krijg je de korting gestort.

    Welke opleidingen?

    De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be <http://www.alimento.be>.