#090077
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie

Omschrijving

De naam dekt de lading: zoetigheden en snoeprgoed... maar dan wel artisanaal gemaakt!

Tijdens deze sessies leer je alles wat een vakman moet weten over suiker verwerken en bewerken.

Confiserie wordt volledig behandeld.

Volgende thema's worden aangehaald: initiatie suiker bewerken, marshmallows, boterkaramels, zachte snoep, harde snoep.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, restaurateurs, traiteurs en hun medewerkers.

Methodologie

Workshop

Gelieve beroepskledij (schort, bakkersvest, bakkersbroek) + klein materiaal (klopper, spatel, paletmes...) mee te brengen

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Je leerde alle technieken die van belang zijn voor een confiseur.

2009-77-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2009-77-1-Afbeelding-2-groot.jpg
2009-77-1-Afbeelding-3-groot.jpg

Programma

Initiatie suiker bewerken

    • verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
    • basistechnieken overlopen en toepassen, koken, satineren
    • verschillende bindmiddelen, overzicht en gebruiksvoorwaarden
    • alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen

Marshmallows

    • marshmallows, guimauve, spek
    • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
    • verschillende soorten
    • klassieke en minder klassieke toepassingen
    • toepassing in meerdere smaken en vormen

Boterkaramels

    • harde en zachte boterkaramels, fudges
    • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
    • boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines

Zachte snoep

    • pâte de fruit, lokum, gommen, zwarte muizen
    • invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
    • verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur ...

Harde snoep

    • feuilleté, gevulde feuilleté, kustrocken, lekstokken
    • invloed van grondstoffen en kookgraad
    • verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
    • bewaarmethodes.
Datum Startuur Einduur
dinsdag 25/09/2018 18:00 21:00
dinsdag 09/10/2018 18:00 21:00
dinsdag 23/10/2018 18:00 21:00
dinsdag 06/11/2018 18:00 21:00
dinsdag 20/11/2018 18:00 21:00
dinsdag 04/12/2018 18:00 21:00
dinsdag 18/12/2018 18:00 21:00
dinsdag 08/01/2019 18:00 21:00
dinsdag 22/01/2019 18:00 21:00
dinsdag 05/02/2019 18:00 21:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

prijsinfo

Alimento - korting voor bakkersopleidingen van Syntra:

Alimento betaalt u €65 per halve dag en een max van €120 per dag per deelnemer van uw inschrijvingsgeld terug!

Voor wie?

'Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië komen in aanmerking.

'Leerkrachten Bakkerijopleidingen.

Wanneer krijgt u deze korting?

'Als je je werknemers met arbeidersstatuut (PC 118) naar de opleiding stuurt.

'Bedrijven kleiner dan 100 werknemers

'Leerkrachten bakkeropleidingen

(Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw.)

Hoeveel korting?

'De inschrijvingskost (zonder BTW) wordt terugbetaald - al moet je soms wel een deel van de gebruikte grondstoffen zelf betalen.

'Deze korting geldt ook voor de patroon zelf als hij deelneemt samen met zijn arbeider(s).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Eigenlijk niets: Alimento vzw contacteert jou om nog wat aanvullende informatie te krijgen, en zodra dat in orde is, krijg je de korting op jouw bankrekening gestort.

Welke opleiding?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-icoon komen in aanmerking.

Voor meer info www.alimento.be