2-daagse glazuuropleiding - How to embrace a glace

How to embrace a glaze i.s.m. Tuinatelier Karen
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Omschrijving

Een glazuur maakt (of kraakt) je creatie!

Duizenden glazuurrecepten liggen vandaag binnen handbereik. We laten ons graag leiden door die ultieme foto en proberen vervolgens het bijhorende recept uit. We vullen onze oven, ons (on)geduld wordt op de proef gesteld en we kijken vol spanning uit naar dat WAW- effect bij het openen van de oven ...

Helaas komen we vaak tot een ander (teleurstellend) resultaat en is de oven de kop van jut.

De omslag blijkt in realiteit niet zo simpel of reproduceerbaar te zijn maar hoe komt dat?

KENNIS IS MACHT

Een glazuur is meer dan een recept! In deze 2 daagse opleiding willen we graag onze theorie- en praktijkkennis delen en jullie stap voor stap begeleiden doorheen het glazuurproces. Hier leer je glazuren zelf samenstellen.

Voor deze opleiding werken we samen met Tuinatelier Karen: Karen Reddé (keramist) en Jan Steyaert (chemist).

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is zowel voor beginners als voor mensen met ervaring die zich willen (verder) professionaliseren door hun kennis uit te breiden, hun glazuren te leren analyseren en te verbeteren maar ook voor mensen die in een eigen atelier van start willen gaan en glazuren willen maken aan de hand van een recept.

Maximum 10 personen.

Let op: deze cursus is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Voorkennis

Geen voorkennis rond glazuren vereist.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Wat kan je verwachten:

  • We maken kennis met de ingrediënten van een glazuur en hun eigenschappen, hoe beïnvloeden ze het resultaat en in welke verhouding worden ze gedoseerd? Op welke temperatuur stellen we de oven in? Hoe lezen we een glazuurrecept af?
  • Hoe gaan we veilig en efficiënt aan de slag in onze glazuurkeuken, hoe richten we ze in? wat zijn onze benodigdheden? hoe verloopt de bereiding? (theorie én praktijk)
  • Alles rond voedselveiligheid komt uitvoerig aan bod.
  • We bespreken en analyseren samen onze resultaten.
  • Na de cursus krijg je de recepten mee naar huis en maak je enkel nog goeie duurzame, voedselveilige glazuren.
  • De cursus wordt ook een paar dagen voor aanvang doorgestuurd via mail.

Bijkomende info

Wat breng je zelf mee:

  • Short en handdoek
  • FFP2/FFP3 mondmasker
  • notitieboekje

Alle materialen, glazuurbak van testtegeltjes is inbegrepen in de kostprijs.

Grondstoffen

Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wil je meer weten?

FotoIsabelle Santy
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Isabelle Santy

Stel je vraag