UX Designer: visual design met Sketch en Invision

De opmaak van een interactief klikbaar prototype van een app of website met Sketch en Invision
 • icon Najaar 2024
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
 • icon Najaar 2024
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding kan u een volledig interactief klikbaar prototype van een app of website maken met Sketch en Invision.

Omschrijving

Sketch is een voordelig en krachtig programma voor Mac volledig gericht op het ontwerpen van user interfaces voor software, websites en apps. UX-designers gebruiken Sketch en Invision voor het bouwen van clickable wireframes die ze snel bij hun gebruikers kunnen gaan testen. Sketch is de Industry Standard voor UI-designers die wireframes omzetten naar hoogwaardige design systemen en prototypes. Developers kunnen meteen aan de slag met gevalideerde en geteste designs en profiteren van de vlotte export van assets en CSS-code binnen Sketch.

In deze opleiding leert u hoe u een design system kan opzetten en consequent de stijl kan bewaken van al uw digitale producten. U leert componenten voor uw websites of apps responsive op te bouwen. U maakt gebruik van deze bouwsteen om een volledig klikbaar prototype te bouwen in Invision die u snel kan voorleggen aan uw klant of aan de eindgebruiker. Zo is het mogelijk om snel verbeteringen qua design en usability door te voeren nog voor de start van development.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Grafisch ontwerpers, digital designers, UX-designers en developers.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van tot 40% korting via de KMO-portefeuille.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Inhoud van de opleiding:

1. Introductie programma

2. Gereedschappen verkennen

3. Lagen en pagina’s

4. Inspector menu

5. Shapes & masks

6. Tekst & layer styles

7. Shared styles & style overrides

8. Symbols & Nested symbols

9. Gebruik van libraries

10 Importeren van bestanden (foto’s, vectorafbeeldingen)

11. Variabele data in uw design

12. Exporteren voor verschillende devices en CSS-code

13. Grids & guides

14. Layout instellingen

15. Artboards

16. Pagina’s

17. Responsive design

18. Plug-ins

19. Interactieve prototypes maken in Invision

20. Presentatie van uw design op verschillende devices

Wil je meer weten?

FotoLies Debacker
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Commercieel coördinator

Lies Debacker

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

 • KMO-portefeuille
Met Adob XD kun je, tijdens de ontwerpfase van jouw app, met jouw opdrachtgever afstemmen hoe de app er uitziet, nog voor ze gebouwd is!
 • icon Nog niet gekend
 • icon Najaar 2024
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend