Leerjobs

Leerjobs zijn een nieuwe leerweg in samenwerking met de VDAB voor jonge ongekwalificeerde werkzoekenden die niet meer meer leerplichtig zijn. En ze leiden rechtstreeks naar een plek op de arbeidsmarkt!

Ben je... ?

  • Tussen de 18 en 20 jaar en al 2 jaar uit het secundair onderwijs?
  • Of tussen de 20 en 29 jaar?
  • Ben je werkzoekend en op zoek naar een praktijkgerichte job (in een knelpuntberoep)?
  • Wil je een beroep leren op de werkvloer en zo je kansen op werk drastisch verhogen?
  • Ondertussen al iets verdienen?

Dan is leerjobs iets voor jou!

Draai mee op de werkvloer

Tijdens het grootste deel van het programma krijg je praktijkervaring door direct op de werkvloer mee te draaien. Je leert door meteen in actie te komen en de fijne kneepjes van het vak eigen te maken. Gedurende dit proces word je begeleid door een ervaren mentor op de werkplek. Daarnaast staat er een trajectbegeleider van Syntra voor je klaar gedurende het hele traject om je te ondersteunen.

Flexibel traject van praktijk en theorie

Voor de vaardigheden die niet direct op de werkvloer te leren zijn, volg je lessen op een Syntra-campus. Hierdoor vullen praktijk en theorie elkaar perfect aan. Jouw opleiding wordt specifiek afgestemd op jouw profiel, en je hebt de flexibiliteit om op jouw eigen tempo in te stappen.

Praktijkgerichte proeven

Als je er helemaal klaar voor bent, neem je deel aan een praktijkgericht EVC-beoordeling. Tijdens deze evaluatie toon je aan of je gereed bent om de taken van de functie uit te voeren. Dit vormt tevens het sluitstuk van je opleidingstraject.

Je krijgt een vergoeding

En als kers op de taart, gedurende je opleiding verwerf je sociale rechten en kom je in aanmerking voor een werkplekvergoeding van €674,- bruto (bovenop je bestaande vergoeding zoals werkloosheidsuitkering of leefloon).

Wil je meer weten?

Heb je vragen over leerjobs?
Contacteer onze opleidingscoördinator Hugo Ghyselen.