Zero waste-project voor de horeca verwelkomt student-restaurateurs in Brugge

Cateringlab ontwikkelt online tool/platform

Van ma 16 t.e.m. vr 20 mei bezoekt een Sloveens/Kroatische delegatie van studenten (3e graad middelbaar onderwijs) en begeleiders de Brugse campus van Syntra West.

Ze brengen o.a. een bezoekje aan het bestaande korteketen project ‘Koket’ en nemen een kijkje bij het Poperingse restaurant ‘Goeste’ van Bart Mostaert  (L’Heritage) hoe zij omgaan met Zero Waste.
Ook op het programma staat de korteketen fietstocht. En maakt men letterlijk spelenderwijs kennis met het zero waste concept via een boardgame.

Collega’s Melanie en Shana van het projectbureau van Syntra West gaan het jonge internationale keukengeweld begeleiden.  
Het project zal tegen ’23 o.a. resulteren in een website, waarop je alle restaurateurs zal kunnen vinden, die werken volgens het zero waste principe.  Ook de lokale boeren gaan we er een podium bieden.
Daarnaast voorzien we ook nog de ontwikkeling van een praktische e-guide met tips & tricks hoe je afval kan beperken. Met als kers op de taart via hetzelfde online platform een online reservatiemogelijkheid, waarbij je – korteketengewijs – online kan bestellen bij een lokale boer/producent. Dit najaar worden - i.f.v. deze website - al enkele ‘zero waste’ video’s opgenomen.  Het project wordt dan finaal in ’23 afgerond met een voorstelling van de resultaten in Italië.

Project i.s.m. Erasmus+ | Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa.
erasmus