Pascal Vanneste lanceert nieuwe innovatieve gezonde crunchy appetizers via Delhaize

Ben je op zoek naar inspiratie voor een succesrecept rond food en ondernemerschap, dan kun je dit najaar terecht in het food lab van Syntra West.

The proof of the pudding is in the eating. Dat nemen ze bij Syntra West letterlijk. Na de succesvolle ontwikkeling van een nieuw voedingsproduct in de opleiding Industrial Food Innovation lanceert oud-cursist Pascal Vanneste (Oostkamp) nu zijn kersvers product via Delhaize. We laten Pascal zelf aan het woord. 

Startend succesverhaal

De opleiding Industrial Food Innovation heeft mijn leven en carrière geboost. Als startend productontwikkelaar werd ik snel geconfronteerd met het harde feit dat ongeveer 80% van alle productintroducties in de voedingssector faalt en binnen korte tijd van de schappen verdwijnt. Het is duidelijk dat een succesvolle productontwikkeling of -introductie geen vanzelfsprekendheid is. 

Valkuilen vermijden

Pascal VannesteBij Syntra West hebben ze het antwoord om de kans op slagen te maximaliseren en valkuilen te vermijden. De opleiding Industrial Food Innovation biedt een allesomvattend beeld van alle aspecten waar je als productontwikkelaar rekening mee moet houden om van jouw idee, een marktklaar product te maken. Ik kan met overtuiging zeggen dat deze opleiding de sleutelrol had tijdens het productontwikkelingsproces.
Dankzij deze opleiding startte ik voorbereid aan de tekentafel. Ik kon vroegtijdig in het ontwikkelingsproces rekening houden met alle belangrijke parameters, waardoor ik kostbare tijd en geld kon besparen. Het is van cruciaal belang om tijdens productontwikkeling ook rekening te houden met wet- en regelgeving. Dankzij de opleiding was ik goed voorbereid op deze uitdagingen. Hierdoor kon ik kansen grijpen én voorkomen dat mijn goedgekeurde product terug naar de tekentafel moest.


Het draait niet alleen om theoretische kennis

Tijdens de opleiding kreeg ik de kans om waardevolle connecties op te bouwen binnen R&D van voedingsbedrijven. Dit uitgebreide netwerk heeft mijn carrière een enorme boost gegeven en heeft me in staat gesteld om mijn passie en drive voor een duurzamere en gezondere voedingstoekomst te delen met gelijkgestemde professionals.
Twee jaar geleden begon ik met een simpel idee. Ik geloofde dat gezond en tegelijk lekker eten beter kon. Met de opgedane kennis en ervaring uit de opleiding, in combinatie met de huidige voedingstrends, heb ik hard gewerkt aan een ambitieus project. En nu kan ik met trots zeggen dat mijn idee binnenkort werkelijkheid wordt, met een exclusieve lancering bij Delhaize tegen het einde van 2023.

Met alle expertise die ik heb vergaard tijdens de opleiding, heb ik een werelds en plantaardig gamma Bites voor oven en Airfryer ontwikkeld, nl. het nieuwe productgamma “Crush”  .  Het is een mooi voorbeeld van hoe de opleiding Industrial Food Innovation de deuren opent naar succesvolle en innovatieve producten. Als jij ook dromen hebt die je wilt verwezenlijken in de voedingssector, dan is deze opleiding de ideale springplank. 

 

Voor meer informatie omtrent de opleiding ‘Industrial Food Innovation’ kan je terecht bij:
Melanie Van Ryckeghem | Product manager Horeca & Food