Na de knelpuntopleiding Boekhouder van passief naar actief op de arbeidsmarkt

Opleiding mogelijk als voltijdse dagopleiding of avondleiding

De VDAB telde van feb ’20 tot januari ’21 maar liefst 646 vacatures Boekhouder in West-Vlaanderen.  Ook is het aantal vacatures 'Boekhouder' de laatse jaren aanzienlijk gestegen (van een 1600 naar een 2200-tal vacatures in gans Vlaanderen).
Ervaring is doorgaans een dikke plus bij sollicitaties, zo ook voor een vacature ‘boekhouder’.  Met de stage/praktijk voorziet Syntra West hiervoor de nodige aandacht. 
Boekhouder is een knelpuntberoep omwille van kwalitatieve redenen.  Door een verregaande automatisatie verdwijnen routinematige taken zoals cijferwerk, facturatie en terugkerende rapporteringen. De klemtoon komt meer te liggen op analyse en interpretatie van data, dienstverlening en advies. Werkgevers mikken doorgaans op boekhouders kennis van zowel specifieke boekhoudpakketten als boekhoudkundige en fiscale wetgeving.

Wat kun je verwachten van de opleiding Boekhouder bij Syntra West?

De opleiding boekhouder binnen Syntra West is heel praktijkgericht. De docenten beschikken dan ook over grondige praktijkervaring, die ze verwerken in hun lessen. Geen overbodige theorieën, maar een up-to-date praktijkcursus. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te kunnen starten. 
Je krijgt naast een doorgedreven opleiding boekhouden en fiscaliteit ook praktische vakken als analyse van de jaarrekening, financiering, burgerlijk- en handels- en vennootschapsrecht. Je ziet dus concreet alle aspecten die een boekhouder moet beheersen om het beroep uit te oefenen conform de wetgeving en de voorschriften van de beroepsvereniging.
In de opleiding Boekhouder bij Syntra West ga je via een ‘blended formule’ praktisch aan de slag.  Dat wil zeggen, dat je zowel klassikaal als online studeert en aan de slag gaat.  Jouw standaard equipment is dus een laptop mét micro en headset om je lessen ook online ongestoord te kunnen volgen.

Stage Voltijdse dagopleiding

Gedurende het laatste semester van de opleiding zijn 12 weken stage voorzien. Zo kun je meteen de opgedane kennis toetsen aan de dagelijkse praktijk. De stageplaats is een boekhoudkantoor of een financiële afdeling van een bedrijf. 

Aan jou de keuze

•    Pas afgestudeerden aan het secundair onderwijs vinden het superhandig om in te stappen in een voltijdse dagopleiding. Dit is een waardevolle, korte (maar anderhalf jaar!) en superpraktische opleiding. Bovendien is behoud van studentenstatuut (kindergeld) mogelijk.  
•    Werknemers die zich wensen bij te scholen kiezen dan weer voor de avondformule.  Na drie jaar succesvol studeren, kun je dan ook jouw boekhouderscertificering behalen.

Opleidingsmogelijkheden

•    Voltijdse dagopleiding Boekhouder: 1,5 jr vanaf 4 okt. ’21 te Brugge | van ma t.e.m. vrijdag, met 12 weken stage
•    Avondopleiding Boekhouder: 3j, vanaf sept. '21 te Brugge en Kortrijk
 

Bron: 
•    VDAB
•    Syntra West