Boekhouder/Praktisch boekhouden - Overzicht opleidingen

Wil je graag de financiële administratie van een bedrijf van A tot Z beheersen én wil je als accountant professioneel advies verlenen aan je klant of werkgever? Of wil je als zelfstandige inzicht krijgen in je boekhouding of voorbereidende taken doen voor je boekhouder? Kies dan voor één van deze boekhoudkundige opleidingen.

opleidingen-boekhouder-BOEKHOUOPL.jpg

Wat doet een accountant precies? Of hoe krijg ik boekhoudkundig inzicht?

Na de opleiding accountant heb je de skills en know-how om aan de slag te gaan in een boekhoudkantoor of om als boekhouder in een bedrijf te werken. Met de ondersteuning van de finance docent-experts kun je na drie jaar praktijkgerichte (!) opleiding zelf de administratie van een bedrijf organiseren, een balans of jaarrekening opmaken, belastingaangiftes doen én klanten adviseren. Je volgt dan een opleiding die leidt tot de invulling van een knelpuntberoep. De arbeidsmarkt verwelkomt boekhoudpro’s dus met open armen.

Zoek je een boekhouder in de buurt? Of heb je als ondernemer-zelfstandige nood aan meer diepgaande kennis omtrent dubbel boekhouden, btw, personenbelasting en sociale wetgeving? Dan is de opleiding praktisch boekhouden voor zelfstandigen hélemaal jouw ding.

Hoe word ik een professional in boekhouding?

Als (aspirant) boekhouder ben je van nature nauwkeurig en discreet, analytisch, ben je betrouwbaar en een krak in organisatie. Voor de toekomstige ambitieuze cijferberoeper zijn er verschillende opleidingsformules. Ook voor de zelfstandige die graag meer inzicht krijgt in de cijfers, zijn er nu deze interessante mogelijkheden:

 • Een dagopleiding boekhouder-accountant

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je elke vrijdag overdag vrijmaken voor de les? Je wil in 3 jaar tijd accountant worden? zoek niet langer!

 • Een avondopleiding boekhouder-accountant

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of je gezinsleven? Je bent vooral beschikbaar ’s avonds en eventueel op zaterdag? Je wil de opleiding spreiden over 3 jaar? Dan is een avondopleiding jouw ding!

 • Praktisch boekhouden voor zelfstandigen ‘s avonds

Je wil de opleiding combineren met je huidige job en in één jaar dé basis van boekhouden aanleren? Bekijk nu de verschillende locatiemogelijkheden volgens campusles op di-, wo- of do avond.

 • Praktisch boekhouden voor zelfstandigen overdag

Wil je ’s avonds geen lessen volgen en ben je vrij op dinsdagnamiddag van 13u tot 16u30? Volg dan deze reeks in Roeselare.

 • Praktisch boekhouden voor zelfstandigen online

Je wil de opleiding combineren met je huidige job? Je wil de opleiding in 1 jaar volgen van thuis uit op donderdagavond? Schrijf nu in.

Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte toegepaste opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West.

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding accountant?

verantwoordelijke voor het bijhouden van de financiële gegevens of het ondersteunen van de financiële besluitvorming. Uiteraard kun je ook aan de slag in een boekhoudkantoor als accountant of als assistent boekhouder. Je kan ervoor kiezen om als zelfstandig boekhouder aan de slag te gaan of om als boekhouder voor een overheidsinstelling te werken. Naarmate je vb. actief ben binnen een bedrijf en je vaardigheden ontwikkelt, kan er de mogelijkheid ontstaan om door te groeien naar andere posities, zoals financieel manager of controller, waarbij je verantwoordelijk bent voor het bredere financiële beleid van je organisatie.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

 • Knelpuntopleiding
 • KMO-portefeuille
 • Opleidingscheques
Droom je van een job als boekhouder? In de opleiding boekhouder leer je alles van vakspecialisten.
 • icon 747,78 incl. BTW (1ste jaar)
 • icon Vanaf 09-09-2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 3 jaar

Wil je meer weten?

FotoKelly Bultynck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Kelly Bultynck

Stel je vraag