Fotografie-cursist publiceert ‘NYC guide for instagrammers’

Silvie Bonne begon na haar opleiding als zelfstandig ondernemer en verhuisde naar New York City

Fotografie draait om zoveel meer dan enkel portret en landschap. Je hebt ook bedrijfsreportages en architectuurfotografie. Bij Syntra West leer je alle aspecten van de fotografie alsook van je fototoestel zodat je als volleerde fotograaf hier ook weer vertrekt. 


New York! New York!

In juni 2014 slaagde Silvie Bonne met glans voor de opleiding fotograaf bij Syntra West. Daarna begon ze als zelfstandig ondernemer en verhuisde naar New York City. Nu ligt haar boek 'NYC guide for Instagrammers' in de winkelrekken. Hoe heeft ze dat geflikt ? Zodra Silvie in The Big Apple aankwam, ging ze ijverig door met leren. De opleidingen die ze er volgde, brachten haar naar plekken waar de doorsnee toerist zijn neus voor ophaalt. Ze verhuisde van Hell’s Kitchen naar Queens, van waaraf ze een indrukwekkend uitzicht had op de Manhatten skyline. Voor ze het zelf wist, was ze een echte local. Elke dag eropuit trekkend met haar Nikon of iPhone. 


New York City is één van de meest instagrammed steden ter wereld

De verschillende buurten met elk hun eigen karakter, de architectonische hoogstandjes, de nooit teleurstellende skyline... alles is er hoog, hoger, hoogst. De stad is een paradijs voor Instagrammers en fotografen. Wat doe je met al die beelden ? Delen op Instagram bijvoorbeeld. “Hoewel ik er in het begin alleen persoonlijke beelden op plaatste, was het altijd al een van mijn favoriete sociale media. Dat ligt voor de hand als je visueel ingesteld bent zoals ik.”


NYC guide for instagrammers

“Dankzij de lessen en het bloggen had ik al heel wat fotomateriaal verzameld en wou ik graag iets doen met dit beeldmateriaal. Een boek maken stond al lang op mijn verlanglijst. Maar zat het publiek wel te wachten op een zoveelste fotoboek over NYC ? Ondertussen deelde ik al dagelijks beelden via Instagram en begon ik dit social medium ook intensiever als werk- en inspiratietool te gebruiken. Het werd voor mij het medium waarmee ik op zoek ging naar mooie locaties, bijzondere gebouwen, minder gekende musea ... Zo ontstond het idee om een 'NYC Guide for Instagrammers' samen te stellen. De stadsgids die ik nodig had maar nergens kon vinden, heb ik dan maar zelf gemaakt. Deze gids biedt 100 suggesties voor indrukwekkende of bijzondere Instagrammable spots in New York City. Natuurlijk werden de klassiekers in deze gids opgenomen, want die stellen nooit teleur. Maar daarnaast vind je in het boek ook heel wat Hidden Gems, die populair zijn bij de locals, en een aantal New Classics terug." “De keuze van deze honderd Instagrammable spots is persoonlijk. Natuurlijk zijn er nog heel wat meer mooie fotogenieke plaatsen in New York City. Daar komt bij dat het een stad is die altijd beweegt. Kunstwerken, shops en eetgelegenheden verhuizen van plaats of verdwijnen van het toneel. Tegelijk komen er voortdurend nieuwe hotspots bij. Dat geeft me de gelegenheid om dagelijks bijzondere plekken te delen via Instagram. Nu het boek af is en overal verkrijgbaar, richt ik mij terug op het fotograferen van mensen. Belgen (individuen, koppels, families, kleine groepen) die New York City bezoeken, kunnen bij mij terecht voor een unieke NYC Photoshoot Walk. Een wandeling door extra fotogenieke locaties in the city that never sleeps en dat in combinatie met een fotoreportage. Een uniek souvenir voor de citytripper !”