De realisatie van het project ‘Opleidingen van de toekomst’, thema renovatie’ komt in zicht

Syntra West ontwikkelt opleiding energetische scan in partnership met Odisee, Fonds 323 en Europa WSE

Binnenkort zullen vastgoedprofessionals kunnen intekenen op een gloednieuwe opleiding. Momenteel ontwikkelt Syntra West in partnership met Odisee, Fonds 323 en Europa WSE een goednieuw opleidingstraject ‘Energetische Renovatiescan Vastgoed’ gebaseerd op competentieprognose voor de vastgoedsector. Samen met sectororganisaties en werkveldpartners wordt de inhoud en de opleiding vormgegeven.

Met deze opleiding zal de vastgoedprofessional samen met de kandidaat-koper en mede-eigenaars onderbouwde beslissingen kunnen nemen inzake een energetische renovatie. Tegen het einde van dit jaar wordt de finalisatie van de opleiding voorzien om de innovatieve programma inhoud te kunnen presenteren met het nieuwe opleidingsaanbod van voorjaar ’24. 

Duurzame renovatie en bouw van vastgoed blijft een hot topic én belangrijk aandachtspunt voor toekomstige ontwikkelingen in energie en vastgoed. De ontwikkeling van deze nieuwe opleiding zal nieuwe handvaten bieden aan al wie professioneel actief is in vastgoed en bij uitbreiding aan alle partners in de bouw die de bredere bevolking ondersteunen op het gebied van renovatie.  

 

De opleiding van de toekomst, ‘renovatiescan’, kwam tot stand met middelen van Europa WSE. 

Europa WSE