PROchef

De voedingssector staat onder toenemende druk om de focus te leggen op gezonde, duurzame gerechten met een betere verhouding tussen plantaardige en dierlijke ingrediënten. Het is cruciaal om trainingen voor koks en keukenpersoneel aan te passen aan deze trend, zodat zij beschikken over de kennis en vaardigheden die vereist zijn om duurzame, plantaardige maaltijden te bereiden.

Het PROchef project ontwikkelt, onder leiding van Syntra West, praktijkgerichte leeroplossingen voor bestaande en nieuwe opleidingen. Ook onze docenten worden ondergedompeld in het thema eiwitshift en leren de nieuwe leeroplossingen toepassen tijdens een train-the-trainer.  Door culinaire opleiding te verbeteren, zullen chefs en keukenpersoneel beter voorbereid zijn om de eiwitshift te implementeren, voornamelijk in grootkeuken. Aan de hand van deze resultaten beoogt het partnerschap awareness te creëren rond de eiwitshift zowel binnen onderwijs, als de voedingsindustrie. 

Partners Vives en Mosquito in the Room (BE) brengen via een uitgebreide literatuurstudie en behoefteanalyse de inhoudelijke focus van de leeroplossingen in kaart. Syntra West vertaalt deze inhoud, samen met de andere opleidingspartners (Eurotraining (GR), Cardet (CY), Accion Laboral (ES) en Mentortec (PT)), naar praktijkgerichte modules voor de grootkeuken en staat in voor het testen van de leeroplossingen. Docenten zullen worden getraind via een train-the-trainer georganiseerd door Accion Laboral.  Via het PROchef project zal Syntra West binnen haar opleidingen in de sector horeca en voeding nieuwe leeroplossingen aanbieden binnen het thema duurzaamheid en eiwitshift.

Het internationale partnerschap bestaat uit: Katholieke hogeschool Vives, Accion Laboral, Mosquito in the room, Cardet, Mentortec & eurotraining
 

Samengevat

Opdrachtgever
Erasmus+

Startdatum
01/10/2023

Einddatum
30/09/2026

Budget
€ 400.000

Samengevat
1.jpg