Sportverzorger - Overzicht opleidingen

Verzorg sporters voor, tijdens en na het sporten en begeleid hen naar de top. Een deugddoende sportmassage geven of een professionele sporttape aanbrengen wordt een koud kunstje voor jou na het volgen van deze opleiding.  

opleidingen-sportverzorger-SPORTVERZO.jpg

Begeleid sporters naar de top!

Veel sporters missen kennis over hun lichaam en hoe ze ermee om moeten gaan, waardoor ze vaak de grenzen van hun fysieke kunnen overschrijden en blessures oplopen. Als sportverzorger ben jij degene die sporters informeert over het juiste gebruik van hun lichaam. Je begeleidt hen voor, tijdens en na het sporten, luistert naar hun behoeften, observeert en analyseert. Je biedt preventieve behandelingen zoals massages en tapen. In geval van blessures of ongelukken tijdens trainingen of wedstrijden, ben jij meestal de eerste die beslissingen neemt, zoals het toepassen van ijs of een drukverband, en advies geeft over verdere stappen, zoals een ziekenhuisbezoek, een doktersafspraak of kinesitherapie.

Van sportmassage tot sportvoeding

In de opleiding tot sportverzorger worden alle aspecten van het takenpakket behandeld. Je leert hoe je de gezondheid van sporters kunt bevorderen door te verzorgen, begeleiden, adviseren en preventieve maatregelen te nemen. Je maakt gebruik van diverse middelen zoals massage, taping, EHBO, voeding en informatieverstrekking. Als sportverzorger heb je ook een belangrijke communicatieve rol, zowel richting de sporters als het begeleidingsteam.

Waar kan ik terecht als sportverzorger?

Ben je succesvol afgestudeerd als sportverzorger? Dan ben je klaar om als zelfstandige sportverzorger aan de slag te gaan in hoofd- of bijberoep. Ben je nog niet klaar om de stap te zetten naar een zelfstandige ondernemer? Dan kan je uiteraard ook meewerken in een team van artsen, kinesisten of diëtisten. Vaak gaan sportverzorgers ook in dienst bij een sportclub of vereniging als sportverzorger. Maar je kan net zo goed bij gespecialiseerde firma’s starten als vertegenwoordiger van sportartikelen. Mogelijkheden genoeg als sportverzorger! Ben je nog niet klaar met bijscholen? Volg dan een bijkomende opleiding bij Syntra West tot wielerverzorger, mental coach, cuppingmassage, sportvoeding, personal trainer…

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoTom Vandecasteele
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Tom Vandecasteele

Stel je vraag