Mecanicien motor- en bromfiets - Overzicht opleidingen

Ben je een liefhebber van motoren en bromfietsen en wil je graag werken met deze krachtige machines? Dan is de opleiding tot technicus motor- en bromfietsen jouw ideale keuze. Dankzij deze opleiding kun je jouw passie voor motor- en bromfietsen combineren met een toekomstige job als mecanicien.  

opleidingen-mecanicien-motor--en-bromfiets-MECMOTBROM.jpg

Leer alles over motortechniek

Binnen de opleiding 'Technicus Motor- en Bromfietsen' verwerf je een breed gamma aan kennis en vaardigheden op het gebied van onderhouds- en herstellingstechnieken, met een specifieke focus op elektriciteit. Je leert accuraat diagnoses stellen en werken volgens strikte veiligheidsvoorschriften en regelgeving.  

Als mecanicien ben je verantwoordelijk voor het gebruiksklaar maken van bromfietsen en motorfietsen. Je voert onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit en vervangt onderdelen en uitrusting. Als technicus ga je een stap verder en bouw je toebehoren in of op volgens de geldende veiligheidsvoorschriften en regelgeving. Bovendien geef je leiding aan en coördineer je werkzaamheden in de werkplaats, inclusief het uitvoeren van complexere taken.

Word technicus motor-en bromfiets overdag of 's avonds

Om aan het werk te gaan als technicus motor-en bromfiets heb je uiteraard een goeie basiskennis nodig. Syntra West biedt 2 opleidingen aan tot technicus. Enerzijds een voltijdse dagopleiding die 1 jaar duurt waarbij je van maandag tot vrijdag bezig bent met je studies. Anderzijds is er een avondopleiding die je kan combineren met je huidige job of privéleven. Dan heb je 1 of 2 avonden per week les. Aangezien je minder lesuren per week hebt, duurt deze avondopleiding 3 jaar.   

Geef gas richting een job als mecanicien

Deze opleiding vormt de ideale opstap naar een loopbaan als mecanicien, technicus en zelfs ondernemer in de wereld van bromfietsen en motorfietsen.

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als mecanicien bij een motor- of bromfietsenbedrijf waar je verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, het vervangen van onderdelen en het zorgen voor optimale prestaties van voertuigen. Je kunt je expertise en vaardigheden inzetten om klanten te adviseren en te assisteren bij technische vraagstukken.

Een andere optie is het starten van je eigen bromfiets- en motorfietsbedrijf. Met de ondernemerscompetenties die je tijdens de opleiding hebt verworven, kun je je eigen zaak opzetten en je passie voor techniek combineren met het runnen van een succesvol bedrijf.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoSofie Deschepper
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Sofie Deschepper

Stel je vraag