Kinderbegeleider van baby's en peuters - Overzicht opleidingen

Ben je klaar om de wonderlijke wereld van kinderen te betreden? Wil jij graag je steentje bijdragen aan de groei en ontwikkeling van baby’s en peuters? Met deze boeiende opleiding ontpop jij je tot professionele kinderbegeleider.

opleidingen-kinderbegeleider-van-babys-en-peuters-KINDBABPEU.jpg

Draag zorg voor de kinderen van morgen

Als kinderbegeleider schep je een pedagogisch opvangklimaat waar baby’s en peuters optimale ontwikkelingskansen krijgen. De opvoeders en ouders delen de verantwoordelijkheid voor de opvoeding. In de opleiding ‘Kinderbegeleider van baby’s en peuters’ maak je kennis met alle aspecten van de kinderopvang. Van de verzorging tot de ontwikkeling van kinderen, communicatie met de ouders, inrichting van de opvang en meer! Kortom, na deze opleiding ben je volledig klaar om de wonderlijke wereld van kinderen te betreden.

Hoe word je een krak in kinderbegeleiding?

Om een professionele kinderverzorger te worden, kan je de dag- of avondopleiding volgen. Kies het traject dat bij jou past:

Kinderbegeleider van baby’s en peuters – Voltijdse dagopleiding

De voltijdse dagopleiding tovert jou in 1 jaar om tot professional in kinderbegeleiding. Met je diploma kan je aan de slag als verantwoordelijke van een zelfstandige kinderopvang, want je leert alles over het beleid (juridisch, financieel, administratief …). Bovendien is dit traject erkend door VDAB  waardoor het financieel interessant is voor werkzoekenden. Ben je op zoek naar de meest complete opleiding? Dan is de voltijdse dagopleiding voor jou!

Kinderbegeleider van baby’s en peuters – Avondopleiding

De avondopleiding stoomt jou in 2 jaar klaar tot kinderbegeleider. Na deze opleiding kan je van start als begeleider in de gezins- of groepsopvang. Na een succesvol traject ontvang je zowel een bewijs van beroepskwalificatie als een attest ‘Levensreddend helpen bij baby’s en peuters’ en ‘Brandveiligheid en evacuatie’. Ben je op zoek naar een opleiding die makkelijk combineerbaar is met je werk of gezin? Dan is de avondopleiding perfect voor jou!

Kinderbegeleider als knelpuntberoep

De kinderopvangsector is voortdurend op zoek naar goed opgeleide en gemotiveerde mensen voor diverse vormen van kinderopvangvoorzieningen of -initiatieven. De job van kinderbegeleider is erkend als knelpuntberoep. Na de opleiding ‘Kinderbegeleider van baby’s en peuters’ kan je dus meteen aan de slag in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kinderopvangcentra en zelfs binnen het onderwijs. Neem je liever het heft in eigen handen? Dan kan je ook je eigen kinderdagverblijf (tot maximum 18 kindjes) opstarten als zelfstandige.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoTom Vandecasteele
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Tom Vandecasteele

Stel je vraag