Interieurdesign - Overzicht opleidingen

Ben je gepassioneerd door design? Wil je gewone ruimtes omtoveren tot harmonieuze interieurs? Ben je klaar om je te verdiepen in de magie van kleuren, texturen en meubels? Dan is de opleiding Interieurdesign precies wat jij zoekt!

opleidingen-interieurdesign-INTERDESIG.jpg

Ontwerp interieurs om bij weg te dromen

Als interieurdesigner creëer je kwalitatief hoogstaande ontwerpen die zowel esthetisch als functioneel zijn. In deze opleiding leer je alles over renderen, photoshop, moodboarding, branding en duurzaamheid. Laat je triggeren om outside the box te denken en ontwikkel je persoonlijke huisstijl. Leer manueel tekenen, digitaal tekenen met AutoCAD en je ontwerpen presenteren met SketchUp. Maak bewuste, duurzame keuzes in materialen en technieken. Leer een werkplanning en kostprijsberekening maken. Na deze opleiding presenteer je met gemak gedetailleerd interieurontwerpen aan je klanten, inclusief technisch dossier. Kwalitatieve en dromerige interieurs liggen binnen handbereik!

Word interieurdesigner met een dag- of avondopleiding

Je kan de opleiding Interieurdesign als dag- of avondopleiding volgen. Kies het traject dat bij jou past:

Interieurdesign – Voltijdse dagopleiding

Laat jezelf in 1 jaar omtoveren tot een professional in interieurvormgeving. Je krijgt 4 dagen per week les, telkens van maandag t.e.m. donderdag. Deze voltijdse dagopleiding is geschikt voor jongeren vanaf 18 jaar, want je behoudt het groeipakket.

Interieurdesign – Avondopleiding

In de 2-jarige avondopleiding maak je kennis met alle ins-and-outs van interieurinrichting. In het 1e jaar krijg je 2 keer per week les, in het 2e jaar slechts 1 keer per week. Wil je de opleiding combineren met je job of gezin? Dan is het avondtraject de ideale keuze voor jou!  

Waar kan ik aan de slag als interieurdesigner?

Droom je van een job waarin je je creativiteit kwijt kan, en staat werkzekerheid hoog op jouw checklist? Ontdek een wereld vol mogelijkheden als interieurdesigner! Of het nu in ontwerpbureaus, architectenbureaus, projectontwikkeling, retail, hospitality of de meubelindustrie is, de job van een interieurdesigner biedt veel opportuniteiten. Zin om het heft in eigen handen te nemen? Dan kan je ook als zelfstandige interieurinrichter aan de slag in hoofd- of bijberoep. Wil je jouw kans om onmiddellijk na de opleiding een job te vinden vergroten? Kies dan voor de aanvullende bedrijfsstage! Jaarlijks krijgen cursisten de vraag om bij hun stageplaats aan de slag te gaan.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Zet de droom van je klant om in een kwalitatief project dat zowel creatief, ecologisch als prijsbewust is.
  • icon 907,50 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 10-09-2024
  • icon Roeselare
  • icon 2 jaar

Wil je meer weten?

FotoIsabelle Santy
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Isabelle Santy

Stel je vraag