Grimeur - Overzicht opleidingen

Ontdek de creatieve wereld van grime en special effects met onze opleiding tot grimeur. Leer de vaardigheden om realistische wonden, littekens en protheses te creëren. Deze praktische opleiding bereidt je voor op een opwindende carrière in de filmindustrie. Word een meester in visuele effecten en transformeer acteurs in fantastische wezens. Laat je creativiteit de vrije loop en breng magische werelden tot leven!

opleidingen-grimeur-GRIMEUROPL.jpg

Special effects of prothesen? Je leert het hier!

In de uitgebreide training tot grimeur ontdek je de kunst van transformatie. Leer hoe je de mens omtovert tot een dier met behulp van zelfgemaakte prothesen. Ontdek de geheimen van het ouder of jonger maken van mensen. Stap de wereld van de TV-set binnen en leer hoe je volgens een specifiek scenario moet grimeren. Duik in de duistere wereld van wonden en special effects (SFX) en leer hoe je een angstaanjagende zombie kunt creëren voor Halloween. Laat je fantasie de vrije loop en leer hoe je betoverende fantasyfiguren kunt maken, compleet met sierlijke 'elfenoren'. Ontwerp adembenemende face- en bodypaints met behulp van moodboards en facecharts. Hier kun je je volledige creativiteit uiten en de grenzen van verbeelding doorbreken.

Grimeur worden op een half jaar tijd

Wie professioneel aan de slag wil met grime, kan dat al na enkele dagen tot na onze volledige jaaropleidingen. Ontdek hieronder onze verschillende formules.

Wil jij deze opleiding combineren met een job? Dan bieden wij de opleiding grimeur aan op woensdagnamiddag en -avond. Daarin maak je kennis met theatergrime, face-en Bodypaint, film SFX, halloweengrime en SFX en film- en TV-make-up. Op het einde van het cursusjaar kan je door middel van een eindproef, het getuigschrift tot grimeur behalen.

Wil jij je eerder toespitsen om het creëren van special effects in de make-up en grime? Maak dan kennis met onze nieuwe Masterclasses Special FX Make-up en wordt op enkele dagen tijd SFX Artiest!

Behoud je graag jouw studentenstatuut? Maak dan kennis met de voltijdse dagopleiding Make-up artist en grimeur. Deze stoomt je op een een jaar tijd klaar voor het echte werk waarbij je telkens les hebt op de werkdagen.

De filmindustrie wacht op je!

Als grimeur heb je verschillende spannende jobmogelijkheden die je creatieve vaardigheden en expertise in speciale effecten benutten. Een van de meest opwindende gebieden waarin je kunt werken, is de filmindustrie. Hier kun je betrokken zijn bij het creëren van de meest fantastische personages, van monsters tot buitenaardse wezens. Je werkt samen met regisseurs en acteurs om de visie van de film tot leven te brengen en de personages geloofwaardig te maken

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden in de televisiewereld, waar je betrokken kunt zijn bij het grimeren van acteurs voor series, talkshows of andere tv-producties. Je kunt ook je talenten inzetten bij theaterproducties, waar je met make-up en special effects een belangrijke rol speelt bij het creëren van de juiste sfeer en uitstraling van de personages.

Evenementen en festivals bieden ook kansen voor grimeurs. Hier kun je je artistieke vaardigheden gebruiken om opvallende looks te creëren voor artiesten, dansers, modellen of zelfs bezoekers. Van extravagante kostuums tot unieke face- en bodypaints, je hebt de mogelijkheid om je artistieke stempel te drukken op verschillende evenementen

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoStien Vander Meiren
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Stien Vander Meiren

Stel je vraag