Gezondheidscoach - Overzicht opleidingen

Wil je anderen begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven? Dan is de opleiding Gezondheidscoach perfect voor jou!

opleidingen-gezondheidscoach-GEZONCOACH.jpg

Wat doet een gezondheidscoach precies?

Tijdens de opleiding gezondheidscoach leer je hoe je klanten op een actieve en correcte wijze zelfredzaam maakt in gezondheid en welzijn via begeleiding en coaching.

Hoe word ik een professional in gezondheidsleer?

Heb je al voorkennis in anatomie, fysiologie, pathologie, psychologie en psychopathologie dan kun je vrijgesteld worden van de startmodule ‘De Mens’. Vermeld bij jouw inschrijving of je graag aanspraak maakt op een vrijstelling.

De eerste module ‘gezondheidscoach’ is opgebouwd uit diverse kennistopics, waaronder energetische stromen en natuurlijke geneeswijzen, welzijn, beweging en gezondheid & communicatievaardigheden. Daarnaast is er ook ruimte voorzien voor eindwerkbegeleiding en word je getraind in het coachen van groepen.

In het tweede en laatste deel van het opleidingstraject gezondheidscoach werk je uitgebreid op coaching vaardigheden en integratieve gezondheid.  Ook in het laatste deel van je opleiding gaat er ruime aandacht naar de eindwerkbegeleiding en het coachen van groepen.

Intekenen op dit opleidingstraject kan op drie wijzes manieren:

Je start eerst met de module ‘De Mens’:

Via deze avondopleiding bouw je je kennis op om nadien in te kunnen stappen op het vervolgtraject tot gezondheidscoach.

Een avondopleiding gezondheidscoach

Heb je de startmodule 'De Mens' gevolgd of heb je een vrijstelling hiervoor, dan kan je starten met deze avondopleiding. Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je ‘s avonds vrijmaken voor de les? Dan is deze avondopleiding gezondheidscoach geschikt voor jou.

Een dagopleiding gezondheidscoach

Je bent overdag beschikbaar? Je hebt de startmodule 'De Mens' gevolgd of een vrijstelling hiervoor? Via deze formule studeer je één volledige en één halve dag per week.

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding gezondheidscoach?

Deze opleiding richt zich  tot diegenen met een sterk persoonlijk engagement om vanuit een ruime interesse voor zorgverlening, correct en diepgaand met mensen te werken.

Het carrièrepad van een gezondheidscoach hangt af van je persoonlijke voorkeuren en interesses. Je hebt meerdere mogelijkheden. Zo kun je na de opleiding je eigen praktijkopzetten. In bijberoep of als zelfstandig ondernemer. Of je kan freelance aan de slag voor verschillende opdrachtgevers, zoals vb. een bedrijf of gezondheidscentrum dat een specifieke vraag heeft.

De opleiding gezondheidscoach kan daarnaast ook beroepscompetenties aanvullen van een schoonheidsspecialist, personal trainers en preventieadviseur.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Met deze opleiding beogen we de cursist op te leiden tot een praktijkgerichte, zelfstandig werkende gezondheidscoach/begeleid(st)er.
  • icon 1493,14 incl. BTW
  • icon Vanaf 20-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 1 jaar

Wil je meer weten?

FotoTom Vandecasteele
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Tom Vandecasteele

Stel je vraag