Barbier - Overzicht opleidingen

Droom je ervan om herenkapper te worden en een eigentijdse barbershop te openen? Ben je gepassioneerd door de verzorging van mannenbaarden en wil je je volledig toeleggen op het beroep van barbier? Dan is deze buitengewone opleiding precies wat je zoekt! Ontdek hoe deze opleiding je kan helpen om jouw ambities waar te maken.

opleidingen-barbier-BARBIEROPL.jpg

Word de hipste barbier van de buurt

Deze opleiding dompelt je onder in alle aspecten van herenkapsels, baardverzorging, scheren, trimmen en barbercuts. Leer de kunst van het creëren van zowel moderne als klassieke haarstijlen met behulp van schaar en tondeuse. Ontdek hoe je baarden en snorren op de juiste manier trimt en vormgeeft. Verfijn je scheertechnieken tot in de perfectie en transformeer ruwe mannenwangen in zijdezachte babyhuidjes. Verwen je klanten met de ultieme totaalbeleving van een bezoek aan de barbershop en maak indruk met je vaardigheden. Deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om alle technieken meester te worden en je klanten te laten genieten van een onvergetelijke ervaring.

Word een barbier op 1 jaar tijd

Wil je in een periode van maximum 1 jaar (heren)kapper en barbier worden?  

Wil je zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen?  

De kneepjes van het vak leren van docenten die met beide voeten in het vak staan?  

Dat kan!

Wil je de opleiding combineren met je huidige job of je gezinsleven? Dan kan je ervoor kiezen om de opleiding ’s avonds te volgen.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om het optievak barbier te volgen in combinatie met de voltijdse dagopleiding kapper waarbij je van maandag tot vrijdag bezig bent met je opleiding.

Ben je reeds kapper en wil je je verder specialiseren tot barbier? Ook dat kan! De opleiding 'Barbier voor kappers', is een verkort traject met de module barbercuts, twee weken of 76u werkplekleren en het maken van een portfolio.

Welke opleidingsvorm je ook kiest, je wordt binnen maximum 1 jaar klaargestoomd om aan de slag te gaan als barbier.

Aan de slag als herenkapper of start je eigen barbershop.

Na deze opleiding ben je een gekwalificeerde barbier en liggen er verschillende mogelijkheden voor je open. Uiteraard kun je aan de slag gaan als zelfstandige kapper en barbier. Open je eigen trendy barbershop waarbij je je klanten verrast met een nieuwe look. Maar je kunt ook workshops geven aan particulieren. Je hoeft zelfs niet aan de slag te gaan als barbier met deze opleiding, want je kan ook als verdeler starten van haar- en huidverzorgingsproducten voor mannen.  

Kies de opleidingsvorm die bij je past

 • KMO-portefeuille
Opleiding barbier voor mensen zonder kapperservaring!
 • icon 750,20 incl. BTW
 • icon Vanaf 17-09-2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 69 sessie(s)
 • Knelpuntopleiding
 • KMO-portefeuille
Knip jezelf een weg door deze 1-jarige training tot kapper, en open je eigen salon of barbershop!
 • icon 1788,38 incl. BTW
 • icon Vanaf 07-10-2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 1 jaar

Wil je meer weten?

FotoStien Vander Meiren
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Stien Vander Meiren

Stel je vraag