Aannemer schilderwerken - Overzicht opleidingen

Droom je ervan om je creativiteit los te laten en je passie voor kleur en design te combineren met een praktische vakmanschap? Dan is de opleiding tot schilder jouw ideale startpunt! Als schilder leer je de fijne kneepjes van het vak.

opleidingen-schilderwerken-AANSCHWERK.jpg

Meer dan enkel schilderen

Uiteraard leer je in de eerste plaats alles rond schilderwerken. Je start met een basiskennis over de verschillende ondergronden, grondstoffen, materialen en gereedschappen. Je leert hoe je een ondergrond voorbereidt om te schilderen. Dit zowel voor schilderwerken binnen als buiten. Maar daarnaast zie je ook hoe je deuren, wanden en plafonds behangt met vliesbehang en hoe je sierlijsten aanbrengt. En aangezien een schilder vaak om kleuradvies gevraagd wordt, leer je om kleuren toe te passen in een interieur en hoe je een kleuradvies presenteert aan de klant.  

Een opleiding overdag of ‘s avonds

Kom je recht van de schoolbanken en wil je nog een korte, maar krachtige opleiding volgen om schilder te worden? Volg dan de voltijdse dagopleiding schilder. Je wordt in amper 3 maanden klaargestoomd om aan het werk te gaan als schilder. Ben je reeds aan het werk en zoek je een opleiding die je kan combineren met je huidige job of met je privéleven? Dan past een avondopleiding beter in je agenda.  

Schilder is een knelpuntberoep

Er is momenteel een groot tekort aan professionele schilders waardoor de VDAB dit ook als knelpuntberoep heeft uitgeroepen. Een opleiding tot schilder zorgt dus ongetwijfeld dat je zoektocht naar een job vlot zal verlopen. Wil je starten als zelfstandig schilder? Na het volgen van de avondopleiding ben je klaar om te starten als zelfstandige. Heb je de voltijdse dagopleiding gevolgd, dan kun je nog een specialisatiejaar volgen zodat je klaar bent om te starten met je eigen zaak.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • Knelpuntopleiding
  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Wees creatief in stijl en kleur!
  • icon 1022,45 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 25-09-2024
  • icon Diverse locaties
  • icon 2.5 jaar

Wil je meer weten?

FotoSofie Deschepper
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Sofie Deschepper

Stel je vraag