#170560
#Opleiding #Wijn en dranken

Barista: milk and latte art

Koffie met schuim

Introductie

Wie wil er nu niet eens kunnen uitpakken met een schitterende cappuccino en een moderne schuimtekening erin? En hoe begin je aan zoiets? In deze opleiding kan je instappen zonder voorkennis. Eerst leer je opschuimen. Daarna rijg je de basistechnieken mee om figuren te maken. Niet vergeten: Oefening baart kunst!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horecauitbaters en horecapersoneel: bartenders, zaalbedienden, koks, ...

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW) <http://www.evw.be>.

2017-560-1-Afbeelding-2-groot.jpg
2017-560-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2017-560-1-Afbeelding-3-groot.jpg

Programma

    · korte theoretische toelichting over melktechnologie, melkschuim
    · basistechnieken: opschuimen, gieten, cappuccino maken, 'free pour'- en 'etching'- techniek
    · praktijk: verschillende basisfiguren maken (hart, tulp, rosetta, beertje, enz.)
2017-560-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Michael Van de Moortel:

  • erkend SCA-docent
  • barista-expert @ Coffee Experience and Training Center 'Creme de la Crema'
  • zaakvoerder Creme de la crema
  • gastdocent Syntra West