#170560
#Opleiding #Wijn en dranken

Barista: milk and latte art

Koffie met schuim

Introductie

Wie wil er niet eens kunnen uitpakken met een schitterende cappucino met een hartjes- of boomtekening in?  Maar hoe begin je er dan wel aan? In deze opleiding kan je starten zonder voorkennis: eerst leer je opschuimen, daarna krijg je de basistechnieken mee om een de figuurtjes te maken, ...

Niet vergeten: oefening baart kunst!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horecauitbaters en horecapersoneel: bartenders, zaalbedienden, koks, ...

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)

2017-560-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2017-560-1-Afbeelding-2-groot.jpg
2017-560-1-Afbeelding-3-groot.jpg

Programma

  • korte theoretische toelichting over melktechnologie, melkschuim
  • basistechnieken: opschuimen, gieten, cappuccino maken, 'free pour' en 'etching' techniek
  • praktijk: verschillende basis figuren maken zoals hart, tulp, rosetta, beertje, enz..
Datum Startuur Einduur
donderdag 08/11/2018 18:30 21:30
donderdag 15/11/2018 18:30 21:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Van De Moortel Michael - Creme de la crema
  • Hendrik Consciencestraat 70
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2017-560-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Michael Van de Moortel:

  • Erkend SCA docent
  • Barista expert @ Coffee Experience and Training Center 'Creme de la Crema'
  • Zaakvoerder Creme de la crema
  • Gastdocent Syntra West