#170560
#Opleiding #Wijn en dranken

Barista: milk and latte art


Koffie met schuim

Introductie

Een heerlijke cappuccino, afgewerkt met een elegante schuimtekening: je ziet ze overal opduiken op Instagram. Én je geniet ten volle als je er onverwacht één voor je neus krijgt in een moderne koffiebar. Al vaak gedroomd om zelf met melkschuim in je koffie te tekenen?

Michael Van de Moortele, Authorized SCA Trainer, legt je haarfijn uit welke technische details je in acht moet nemen om je schuimtekening (eindelijk) te doen slagen. Van de exacte manier waarop je melk opschuimt tot de keuzes die je het best maakt in de aankoop van materialen. Michael zet je aan de stomer en kijkt mee over je schouder. Kopje mislukt? Opnieuw proberen! En tactisch nadenken over wat er verkeerd ging in het proces. Niet vergeten: Oefening baart kunst!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horecauitbaters en horecapersoneel: bartenders, zaalbedienden, koks, ...

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW).

coffe-1-2_2017-560.jpg
crema-1-3_2017-560.jpg
latte-1-1_2017-560.jpg

Programma

  • korte theoretische toelichting over melktechnologie, melkschuim
  • basistechnieken: opschuimen, gieten, cappuccino maken, 'free pour'- en 'etching'- techniek
  • praktijk: verschillende basisfiguren maken (hart, tulp, rosetta, beertje, enz.)
2017-560-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Michael Van de Moortel

  • één van de weinige Authorized SCA Trainers van België
  • zaakvoerder van Coffee Experience and Training Center Creme de la Crema in Roeselare