Vacuümgaren

Vanaf de basis de diepte in: sous vide koken voor elke keuken

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In deze opleiding zul je je huidige skills verbeteren en nieuwe skills aanleren. Na de cursus kun je beter en origineler sous vide koken dan nu. De cursus is theoretisch en praktijkgericht.

Omschrijving

Sous vide koken is een kooktechniek met vele toepassingen, véél meer dan alleen je biefstuk garen. Er is daarom bij koks behoefte is aan nieuwe sous vide skills. Wij gaan jullie helpen.

Sous vide koken is een veelzijdige culinaire techniek met vele toepassingen, veel verder reikend dan alleen om je biefstuk te garen. In de culinaire wereld groeit dan ook de vraag naar nieuwe sous videvaardigheden. Deze opleiding is speciaal ontworpen om te kunnen voldoen aan deze nood.

Tijdens de opleiding leer je niet alleen het nauwkeurige garingsproces begrijpen en beheren, maar streven we ernaar om je te transformeren naar een sous vide expert. Ons doel is om niet alleen de recepten te delen, maar om je de techniek en wetenschap achter sous vide bij te brengen. Dit doen we door theorie te koppelen aan verschillende demonstraties.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Chefs, slagers/traiteurs en hun medewerkers.

Voorkennis

Een degelijke keukenkennis of gelijkwaardige ervaring is vereist.

Toelatingsvoorwaarden

Ben je klaar voor een diepgaande duik in de wereld van sousvide koken te nemen?

Ben je nieuwsgierig naar de diversiteit van ingrediënten die je kunt sousvide bereiden?

Ben je benieuwd naar welke technieken je kunt toepassen om sousvide gerechten te perfectioneren in termen van tijd, temperatuur, gewichten en omvang?

Schrijf je nu in voor onze opleiding en wordt een sous vide expert.

Methodologie

Dit is een workshop.Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker en keukenmessen) mee te brengen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang
  • Welke ingrediënten kun je allemaal sousvide bereiden? (méér dan je denkt!)
  • Hardware: sous vide kook apparaten en vacumeermachines voor thuis en in de horeca
  • Meer halen uit je apparatuur en tijd en betere gerechten maken
  • Pasteuriseren, vis, vlees, eieren, groenten en desserts
  • Uitdagingen en de oplossingen bij het sous vide koken, zoals bij groenten en vlees

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Tijdens onze opleiding leren we jou de ambachtelijke vaardigheden van het slagersvak.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend