Chocolate: from bean to bar

"Duik in de kunst van chocolade-ambacht: 'From Bean to Bar'. Voor gepassioneerde chocolatiers die streven naar perfectie."

  • Vanaf 02-06-2026
  • Brugge
  • 3 sessie(s)
  • 484,00 incl. BTW
Inschrijven
  • Vanaf 02-06-2026
  • Brugge
  • 3 sessie(s)
  • 484,00 incl. BTW

Introductie

Zou je willen leren hoe je hoogwaardige chocolade kunt maken?

Ben je nieuwsgierig naar de delicate balans van smaken en texturen in ambachtelijke chocoladeproducten?

Heb je je ooit afgevraagd hoe je een cacoaboon transformeert tot luxe chocolade?


Leer de finesse van ambachtelijke chocoladeproductie bij ons en schrijf je nu in voor onze opleiding Chocolate: from bean to bar.

Omschrijving

Als ondernemende chocolatier begrijp je de waarde van ambachtelijke productie en het belang van het begrijpen van elk detail in het creatieproces. Deze opleiding zal je voorzien van waardevolle kennis over cacaovariëteiten, de kunst van fermentatie, het branden en malen van bonen, en het vormgeven van hoogwaardige chocoladeproducten. Je zult niet alleen je expertise vergroten, maar ook inspiratie opdoen voor het ontwikkelen van unieke en smaakvolle creaties die jouw klanten zullen betoveren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding "From Bean to Bar" is speciaal ontworpen voor patissiers, chocolatiers, koks en foodprofessionals die hun kennis van chocolade willen verdiepen en het proces van boon tot eindproduct zelf willen ervaren.

Ook geschikt voor ambachtelijke producenten die willen werken met eerlijke, kwalitatieve cacao en eigen smaken willen ontwikkelen.

Voorkennis

Ervaring in het chocolade maken is een meerwaarde.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Les 1 fondant chocolade
    • Theorie
    • De cacaobonen reinigen en ze dan roosteren
    • Pellen en fijn malen van de nibs om ze erna te concheren met rietsuiker.

  • Les 2 melkchocolade
    • Theorie
    • Nieuwe soort maken met melkchocolade
    • verwerking grondstoffen les 1

  • Les 3 chocolade met zoetstof voor diabetici
    • Theorie
    • Nieuwe soort maken met zoetstof
    • verwerking grondstoffen les 2

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de Chocolate University.

Locaties en data


Vanaf 02-06-2026
3 sessie(s)
Inschrijven

€ 484,00 incl. BTW

De vermelde lesdata en -uren kunnen nog wijzigen. Cursisten die ingeschreven zijn voor deze opleiding kunnen de meest recente informatie terugvinden op het digitaal leerplatform.

Planning

di (02/06/2026) 19:00 - 22:00
di (09/06/2026) 19:00 - 22:00
di (16/06/2026) 19:00 - 22:00

Duur

di 02-06-2026 t.e.m. di 16-06-2026

ADRES

Wil je meer weten?

FotoPieter Lemmens
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze productmanager

Pieter Lemmens

Stel uw vraag