Chocolate: from bean to bar

"Duik in de kunst van chocolade-ambacht: 'From Bean to Bar'. Voor gepassioneerde chocolatiers die streven naar perfectie."
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Zou je willen leren hoe je hoogwaardige chocolade kunt maken?

Ben je nieuwsgierig naar de delicate balans van smaken en texturen in ambachtelijke chocoladeproducten?

Heb je je ooit afgevraagd hoe je een cacoaboon transformeert tot luxe chocolade?

Leer de finesse van ambachtelijke chocoladeproductie bij ons en schrijf je nu in voor onze opleiding Chocolate: from bean to bar.

Omschrijving

Als ondernemende chocolatier begrijp je de waarde van ambachtelijke productie en het belang van het begrijpen van elk detail in het creatieproces. Deze opleiding zal je voorzien van waardevolle kennis over cacaovariëteiten, de kunst van fermentatie, het branden en malen van bonen, en het vormgeven van hoogwaardige chocoladeproducten. Je zult niet alleen je expertise vergroten, maar ook inspiratie opdoen voor het ontwikkelen van unieke en smaakvolle creaties die jouw klanten zullen betoveren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding "From Bean to Bar" is speciaal ontworpen voor gepassioneerde en ondernemende chocolatiers die een dieper inzicht willen krijgen in het ambachtelijke proces van chocoladeproductie. Of je nu een gevestigde professional bent in de chocolade-industrie of een opkomende chocolatier die streeft naar excellentie, deze opleiding biedt jou de kans om je vakmanschap naar een hoger niveau te tillen.

Voorkennis

Ervaring in het chocolade maken is een meerwaarde.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Les 1 fondant chocolade
    • Theorie
    • De cacaobonen reinigen en ze dan roosteren
    • Pellen en fijn malen van de nibs om ze erna te concheren met rietsuiker.
  • Les 2 melkchocolade
    • Theorie
    • Nieuwe soort maken met melkchocolade
    • verwerking grondstoffen les 1
  • Les 3 chocolade met zoetstof voor diabetici
    • Theorie
    • Nieuwe soort maken met zoetstof
    • verwerking grondstoffen les 2

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de Chocolate University.

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag