Les Plus Beaux Villages de Wallonie - voor reisorganisatoren, reisleiders en gidsen

Bezoek-ideeën in Wallonië voor reisleiders en gidsen!
 • icon Voorjaar 2025
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
 • icon Voorjaar 2025
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend
les-plus-beaux-villages-de-wallonie---voor-reisorganisatoren-reisleiders-en-gidsen-Content.jpg

Introductie

Ragnies, Crupet, Mozet, Celles, Gros-Fays, Chassepierre, Torgny,… Heb jij reeds een van deze dorpen bezocht? Zij behoren tot de mooiste dorpen van Wallonië.

Wil je meer weten over deze dorpen om je volgende uitstap richting Wallonië als reisleider of gids meer cachet te geven? Of wil je als reisorganisator of autocarist nieuwe ideeën opdoen voor (dag-)uitstappen, bezoeken of verrassingsreizen? Volg dan deze opleiding!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Wie op zoek is naar leuke ideeën voor een verrassingsreis of uitstap voor grote of kleine groepen met of zonder autocar zal zeker met veel inspiratie huiswaarts keren.

Omschrijving

Wallonië richtte de vereniging Les Plus Beaux Villages de Wallonie op naar analogie van ‘Les Plus Beaux Villages de France’ (‘De mooiste dorpen van Frankrijk’).

Deze mooie dorpen zijn één voor één een toegangspoort tot het hart van het landelijke Wallonië. De vereniging overkoepelt een netwerk van een dertigtal dorpen. Het landelijke erfgoed bestaat uit verschillende aspecten, zowel wat betreft het landschap als de bebouwing, maar ook de geschiedenis en de culturele tradities die daarin een rol spelen.

De dorpen liggen verspreid over het Henegouws leemplateau, Haspengouw, de Condroz, de Fagne-Famenne, de Ardennen, Belgisch Lotharingen (de Gaume) en het land van Herve.

Patrick Van Herpe, gespecialiseerd en ervaren reisleider in Wallonië en docent in de opleiding reisleider van Syntra West in Roeselare, laat ons kennismaken met die mooie dorpen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor reisleiders, gidsen, reisorganisatoren, tour operators, autocarondernemers, toeristische actoren, leerkrachten etc. met als doel Wallonië als boeiende bestemming te verkennen!

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Vele aspecten komen tijdens de uiteenzetting aan bod: de landschappen, het dagelijkse leven vroeger en nu, gebouwen met o.a. de hoevetypes, de plaatselijke gastronomie, tradities, fauna en flora, verhalen,…

Wat is ‘Eau de Villée’? Ken je het Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne?  Heb je al gehoord van de ‘koeoorlog’?  Wie is Pépé Crochet? Waarom waren ‘lavoirs’ zo belangrijk voor de dorpsbewoners? Wat is een één-, twee- en driekamerwoning? Hoe was en is het onderwijs georganiseerd in die dorpen? Welke hoevetypes staan in een dorp en waarom dat type? Op al deze vragen krijg je een antwoord.

Docent Patrick Vanherpe zal heel veel ideeën geven over hoe een bezoek aan een dorp kan ingepast worden in een programma van daguitstappen of meerdaagse uitstappen in Wallonië. Ook de parkeermogelijkheden, trajecten voor wandelaars en horeca komen aan bod.

Bijkomende info

1 drankje naar keuze inbegrepen in de deelnameprijs.

Leden van Reisleiders Vlaanderen VZW betalen slechts €15+ BTW voor deze lezing.

10% korting voor afgestudeerde Reisleiders en gidsen bij Syntra of reisleiders en gidsen in opleiding bij Syntra, alsook voor de leden van FBAA, BAAV en War and remembrance VZW.

Kortingen zijn niet cumulatief.

Vermeldt aub uw 'claim' op korting als opmerking bij je inschrijving!

Wil je meer weten?

FotoPatrick Gyselinck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Regiomanager

Patrick Gyselinck

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

Dé reisleideropleiding in Vlaanderen! Een autocar zonder reisleider is eigenlijk een autobus. Het wordt pas een toerismemiddel als er een reisleider aan boord is!
 • icon Nog niet gekend
 • icon Voorjaar 2025
 • icon Nog niet gekend
 • icon Nog niet gekend