#140376
#Opleiding #Taal
i.s.m.

Telefoneren en E-mails schrijven in het Duits - basisgebruiker (CEFR taalniveau A2-(B1)*) NIEUW

Introductie

Over deze taaltraining

Communiceren aan de telefoon en via e-mail op het werk met duitstalige contacten behoren tot de eerstelijnscontacten. Het is dus belangrijk om een goede en klantgerichte indruk te maken. In deze taaltraining leert u hoe u professioneel klanten te woord staat in het Duits, zowel via e-mail als aan de telefoon. Ook moeilijke situaties worden aangekaart, zo leert u ondermeer hoe u in het Duits reageert op b.v. drukte, reclamaties, ongeduldige contacten, enz.

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor wie in zijn bedrijf of organisatie contacten te woord staat via telefoon en/of e-mail.

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Kan ik mijn huidig taalniveau laten evalueren?

Ja, dat kan u zeker, onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel. U kan daarvoor langskomen op één van de gratis testavonden die SBM organiseert. Lukt het u niet u daarvoor vrij te maken of te verplaatsen? Geen probleem, neem contact met ons op en we regelen een gesprekje voor u op een andere manier.

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Datum Startuur Einduur
dinsdag 06/11/2018 18:30 21:30
dinsdag 13/11/2018 18:30 21:30
dinsdag 20/11/2018 18:30 21:30
dinsdag 27/11/2018 18:30 21:30
dinsdag 04/12/2018 18:30 21:30
dinsdag 11/12/2018 18:30 21:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • SBM Gent
  • Tramstraat 63
  • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2014-376-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Peter Notte behaalde in 1992 het diploma van licentiaat Germaanse talen (Engels - Duits - Algemene Literatuurwetenschap) aan de Universiteit Gent. Aansluitend volgde hij de academische lerarenopleiding, een logische keuze, die hem immers richting onderwijs zou leiden.

De voorbije 25 jaar stond hij vooral voor de klas als leerkracht Nederlands - Engels - Duits in secundaire scholen in Oost-Vlaanderen. Daarnaast was hij ook steeds actief als studiecoach op zelfstandige basis. Sinds 2003 steekt hij veel energie in interactieve Europese uitwisselingsprogramma's, waarbij zijn leerlingen uit het secundair in het verleden reeds culturele ervaringen uitwisselden met o.m. Duitse scholieren uit Waiblingen, Papenburg, Havixbeck en Gütersloh.

Sinds 2017 geeft hij taaltrainingen aan volwassenen en fungeert als docent NT2 (Nederlands aan anderstaligen) in het volwassenenonderwijs.

Studenten en cursisten op een constructieve, motiverende wijze begeleiden in hun taalverwerving is voor hem steeds de prioriteit.