Gezonde voeding: do’s en don’ts


Praktische en doeltreffende training rond gezonde voeding!
#160456
#Opleiding #Sport en gezondheid

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze cursus heb je een grondige kennis van wat gezonde basisvoeding is, welke combinaties goed zijn en welke combinaties je beter niet maakt. Hoe je koolhydrage, eiwitten, vetten en groenten het beste bereidt. Alsook wat voeding energetisch met jouw lichaam doet.

Introductie

Een gezonde levensstijl, bewust leven en gezonde voeding komen niet onterecht meer en meer in het nieuws.

Omschrijving

Een goede basisvoeding is niet alleen van belang om op gewicht te blijven maar nog belangrijker om de kans op chronische ziektes zoals diabetes, overgewicht of hart- en vaatziekten minstens te verkleinen of nog liever te vermijden.

Naast het theoretisch gedeelte zijn er ook 2 praktijk lessen inbegrepen zodat je ook ervaart hoe alles in de praktijk kan toegepast worden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die bewust wil leren omgaan met voeding en eetgewoontes.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis of kookervaring vereist.

Methodologie

Deze opleiding bestaat uit vier theoretische sessies en twee praktijklessen.

Programma

  • Inleiding
  • Basisvoedingsstoffen
  • De verschillende stofwisselingstypes
  • Het belang van koken
  • Thermisch effect van voeding
  • De vijf smaken en hun werking
  • Een woordje over zeegroenten
  • Superfoods
  • Kruiden en specerijen
  • Suikermetabolisme
  • Koken met de seizoenen
2016-456-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Sabine Martens is apotheker en voedingscoach.

Sabine heeft een grondige kennis van de klassieke voeding als ook van de vegetarische/macrobiotische keuken. Ze ontwikkelde het Typedieet. Een dieet waarbij u uw optimale energie terug wint door uw lichaam de voeding te geven dat het werkelijk kan verteren.

Ze is auteur van de boekjes:

  • Het Koolhydraattype
  • Het eiwittype
  • Het gemengde type