Sketchup vervolgcursus : 3D-printen


Kom en stap mee in het proces van 3D-printing
#150551
#Opleiding #Multimedia

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De cursus geeft een leidraad voor 3D-printing

Introductie

SketchUp is een krachtig en gebruikersvriendelijk tekenpakket waarmee op snelle wijze 3-dimensionaal getekend kan worden. Door de vele beschikbare plug-ins en de uitgebreide bibliotheken kan in een handomdraai een 3-dimensionale schets worden opgezet.

Omschrijving

3D-printen is een technologie die volop in evolutie zit: Gisteren printte je nog een kunststof model, vandaag de dag worden (kleine) woningen al geprint en het printen met metaal is ook geen uitzondering meer. Tal van bedrijven vinden 3D-printers en ontdekken de mogelijkheden. Tijdens deze opleiding vertrekken we vanuit het creëren van een concept met behulp van Sketchup tot en met het creëren van een tastbaar product.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot iedereen die aan de slag wenst te gaan met 3D Printing.

Voorkennis

Kennis van CAD software is een pré.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 10 personen. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen. Je ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING? Neem dan contact met ons op!

3d-printing-2-1_2015-551.jpg

Programma

  • Inleiding in 3D-printing
  • 3D modeltekenen met SketchUp
  • Printen en onderhoud

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Cursusmateriaal

Deze cursus wordt ondersteunt door lesmateriaal welke voor aanvang van de cursus wordt uitgereikt.