Kunststoffen samenwerking met VKC


Kunststoffen zitten overal
#140901
#Opleiding #Mechanica en lassen

Introductie

In het kader van een samenwerking tussen Syntra West en VKC kan je hier enkele opleidingen terugvinden van het VKC.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 VKC

Bijkomende info

De exacte datum, de prijs en de inschrijvingsmodaliteiten vind je op de online agenda van Centexbel. De opleidingen zijn erkend door de KMO-portefeuille.

Contacteer VKC

Etienne Sabbelaan, 49 8500 Kortrijk

info@vkc.be

T: 056/28 28 22

vkc-1-1_2014-901.jpg
pom-1-2_2014-901.jpg

Programma

BASISOPLEIDINGEN KUNSTSTOFFEN:

Deze opleidingen zijn gericht naar werknemers die direct met kunststoffen te maken hebben zoals verantwoordelijken binnen het aankoopgebeuren, administratief personeel, onderhouds- verantwoordelijken, designers en productie verantwoordelijken die niet alle details van de verwerking moeten kennen.

 

Introductie tot de kunststoffen en vormgeving

Een eerste kennismaking tot de kunststoffen: grondstoffen, verwerkingstechnieken, veredelen, speciale processen, aanmaken van kleine series.

Wegwijs in de basisanalyses kunststoffen

Via praktische voorbeelden worden verschillende testen besproken waarmee een probleem van een kunststof kan worden gedetecteerd. Het gaat om de identificatie-, mechanische, fysische, reologische en thermische testen op kunststoffen.

Kennismaking met rubbers

De verschillende soorten rubbers, de belangrijkste verwerkingstechnieken en hun toepassingen komen in deze kennismaking aan bod.

Verbinden en lijmen van kunststoffen

De basisbegrippen van de lijmtechnologieën, de soorten adhesiecontracten en hun specifieke toepassingsgebieden, de aanbreng- en verwerkingsmethodes van lijmen en de voorbehandeling van te verlijmen substraten worden toegelicht, gebaseerd op 30 jaar ervaring met lijmen van kunststoffen.

SPUITGIETEN:

Voor de verwerkingstechniek van spuitgieten is er een opleiding op Alfa- (instap) en Betaniveau (expert).

Praktijkgerichte basiscursus spuitgieten (Alfa)

Werknemers leren in deze cursus de werking, de constructieprincipes en het onderhoud van de machines en de matrijs beter kennen.

Praktijkgerichte basiscursus in de spuitgiettechnologie (Beta)

Alle aspecten van het spuitgietproces komen in detail aan bod: de constructieprincipes en de onderhoudsmethodiek van de spuitgietmatrijs, de keuze van materialen en de verschillende machines. Het verband tussen de machine, de matrijs en de productie wordt uitgediept.

BASIS KUNSTSTOFVERWERKINGSTECHNIEKEN:

Deze opleidingen zijn gericht naar werknemers die direct betrokken zijn bij het verwerkingsproces en die zich via een basisopleiding vlugger willen inwerken in de technologie.

Basisopleiding grondstoffen

Inleiding tot de structuur van kunststoffen en polymeren: oorsprong, reologie, eigenschappen, kunststoffamilies en additieven.

Basisopleiding profiel extrusie

Een theoretisch luik wordt gecombineerd met tips & trucs voor het verwerken van rigide materiaal tijdens het extrusieproces.

Opleiding folie blaasextrusie

Een theoretisch luik wordt gecombineerd met tips & trucs voor het verwerken van rigide materiaal tijdens het folie-blaasextrusieproces.

Basisopleiding thermovormen

De varianten van thermovormen worden uitgelegd en in de praktijk gedemonstreerd op een machine.

Basisopleiding spuitgietmatrijzen

De ontwikkelingsaspecten van een spuitgietmatrijs, de constructietypes en de onderhoudsmethodiek van de spuitgietmatrijs komen aan bod.

 

Basisopleiding compounderen

De werking van de compoundeerlijn, de verschillende onderdelen en de processen komen aan bod.