Magazijnautomatisatie: maak uw magazijn klaar voor de toekomst

Automatisatie in het magazijn toepasbaar in een KMO-omgeving.
  • icon Voorjaar 2025
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Voorjaar 2025
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
230016-magazijnautomatisatie---maak-uw-magazijn-klaar-voor-de-toekomst-Content.jpg

Introductie

De wereld van logistiek verandert snel. De verwachtingen van klanten zijn hoger dan ooit en kosten blijven stijgen. Om hierop te kunnen inspelen, is het belangrijk om je magazijn efficiënter en effectiever te maken. Ook de KMO mag de trein naar meer automatisatie niet missen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding geeft inzicht in de mogelijkheden van automatisatie van het magazijnbeheer binnen je organisatie. Door middel van een audit in je magazijn wordt je logistiek DNA bepaald. Dit staat voor uw huidige graad van Design, New technologies and Automation en toont aan waar de verbetermogelijkheden liggen in uw magazijn om klaar te zijn voor de toekomst. De cursist krijgt zo helder inzicht in de specifieke aandachtspunten die relevant zijn voor de eigenheid van de firma, waardoor duidelijk wordt waar de focus moet liggen om optimaal te profiteren van automatiseringsmogelijkheden.

Omschrijving

Het magazijnbeheer is sterk onderhevig aan de snel veranderde technologische revolutie. Samen bepalen we de mate waarin dit impact kan hebben op je organisatie en hoe de juiste keuzes worden gemaakt.

1. Vraag je je af hoe een warehouse management systeem jouw magazijnwerking kan beïnvloeden?

2. Zit jij met de vraag hoe je magazijnbeheer kunt optimaliseren met behulp van automatisatie?

3. Ben je op zoek naar inzicht in de mogelijkheden van hardautomatisatie in de magazijnwereld?

4. Wil je leren van een KMO die een significante transformatie heeft doorgemaakt dankzij automatisatie?

5. Benieuwd hoe jouw magazijn "future proof" kan worden gemaakt en waar de noden liggen?

Als je met deze vragen zit, dan is deze opleiding absoluut iets voor jou!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is geschikt voor beslissingsnemers (management) binnen het magazijnbeheer.

Toelatingsvoorwaarden

Veiligheidsschoenen en geel hesje vereist voor het bedrijfsbezoek.

Methodologie

Het lerend netwerk traject bestaat uit klassikale opleidingssessies in groep, een bedrijfsbezoek en individuele sessie bij de deelnemende bedrijven.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Sessie 1: Kick-off sessie

In deze sessie maken we kennis met de deelnemende KMO's. We bespreken de doelstellingen van de opleiding en creëren een gezamenlijk begrip van de uitdagingen en kansen op het gebied van automatisatie binnen KMO's. De trend naar automatisering en digitalisering is ingezet. Maar wat zal de toekomst brengen? Welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor het magazijn van de toekomst?

Sessie 2: Smart logistics en IT binnen de KMO-omgeving

Tijdens deze sessie tonen we aan welke impact een warehouse management systeem op de dagelijkse werking van het magazijn heeft. Hierbij kijken we naar hoe een WMS kan bijdragen aan efficiëntere logistieke processen, betere voorraadbeheersing, hogere ruimtebenutting, kwalitatieve service en flexibiliteit.  

Sessie 3: Hardautomatisatie binnen de magazijnwereld

Deze sessie biedt inzicht in de verschillende mogelijkheden voor hardautomatisatie in magazijnen. We bespreken hoe KMO's de juiste keuzes kunnen maken op het gebied van automatisering, rekening houdend met hun specifieke behoeften en schaal.

Sessie 4: Case + bedrijfsbezoek (Datum nog vast te leggen)

We presenteren een case van een KMO die een significante transformatie heeft doorgemaakt dankzij (IT)-automatisatie en re-lay-out. Vervolgens brengen we samen een bezoek aan de operatie, waar de theoretische inzichten concreet en zichtbaar worden in de praktijk. Hierdoor krijgen de deelnemers de mogelijkheid om de daadwerkelijke implementatie van automatisatie en herinrichting te observeren en te begrijpen.

Sessie 5: DNA-audit (data nog te bepalen in samenspraak met de deelnemende bedrijven)

Consultants van Logflow voeren een magazijnaudit uit bij de deelnemende KMO’s om hun logistiek DNA (design, new technologies and automation) te achterhalen. Op deze manier kan bepaald worden waar de noden liggen om het magazijn “future proof” te maken en dit op basis van hun eigen bedrijfsprofiel.

Sessie 6: Resultaten en benchmark

Tijdens deze sessie worden de resultaten van de verschillende KMO’s met elkaar vergeleken, alsook met een state-of-the-art KMO-magazijnbeheer, zodat een interactieve sessie kan ontstaan en duidelijk wordt waar de focus moet liggen om de magazijnwerking te optimaliseren.

2023-16-2-OmschrijvingDocent-2.png

Logflow

Wil je meer weten?

FotoCharlotte Lammertyn
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Commercieel coördinator

Charlotte Lammertyn

Stel je vraag