Restaurantdesserten
Van suikerkluns naar dessertmeester
- Vanaf 13-05-2025
- Brugge
- 5 sessie(s)
- 242,00 incl. BTW
Introductie
Wil je jouw restaurant onderscheiden met verleidelijke dessertcreaties die keer op keer gasten betoveren?
Ben je op zoek naar een opleiding die je stap voor stap begeleidt om je dessertmenu naar een hoger niveau te tillen?
Zoek je inspiratie om jouw restaurantdesserts onweerstaanbaar te maken?
Schrijf je dan snel in voor onze opleiding 'restaurantdesserten' en perfectioneer je dessertvaardigheden op een professioneel niveau!
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Na deze opleiding kan je recepten volgens basisrecepturen uitwerken en dresseren, kan je standaard broden maken en je eigen dessertrecepten uitbreiden.
Omschrijving
In deze kortdurende cursus, bestaande uit 5 lessen, verwerf je essentiële kennis over de fundamenten van zowel koude als warme nagerechten, evenals de basisprincipes van gistdeeg. Je verfijnt je begrip van ingrediënten en voedingsproducten, ontdekt toepassingsmogelijkheden en leert subtiel smaken combineren met behulp van aroma's en voedingsmiddelen, waarbij correct doseren centraal staat.
Deze cursus biedt niet alleen een basis maar reikt tevens waardevolle tips & tricks aan voor de verdere ontwikkeling van je eigen dessertcreaties. Zowel de keuze van ingrediënten als de presentatie van je desserts komen hierbij aan bod.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
De opleiding 'restaurantdesserten' richt zich op keukenpersoneel, cateraars, traiteurs, uitbaters van B&B's etc. die hun bakcompetenties willen bijschaven en hun gasten net dat extraatje wensen te serveren.
Voorkennis
Ervaring in de horeca is een meerwaarde.
Methodologie
Je gaat aan de slag met de recepten onder begeleiding van de docent. Met andere woorden bestaat de opleiding uit praktijklessen met theoretisch ondersteuning en toelichting.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
- Koude nagerechten zoals fruitdesserts, bavarois, charlottes, mouses, ijs en sorbet
- Warme gerechten zoals beignets, soufflés, geflambeerd fruit en patisserie
- Basis gistdegen voor wit/grijs brood
Bijkomende info
In de cursus zijn grondstoffen inbegrepen.
Een cursus (recepturen) zullen digitaal voorzien worden via ons online leerplatform.
Dit is een workshop. Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Ontwikkelaar
Pieter Lemmens