Update BTW en auto’s


Een overzicht van de toepasselijke BTW-regelgeving op auto’s aan de hand van praktijkvoorbeelden
#200490
#Webinar #Fiscaliteit

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na dit webinar ben je in staat om de regels correct toe te passen.

Introductie

Er zijn veel fiscale regels die van toepassing zijn op auto’s: van BTW, vennootschapsbelasting, personenbelasting tot regionale belastingen.

Met dit seminarie krijg je een praktisch overzicht van de toepasselijke BTW-regels op auto’s voor belastingplichtigen niet actief in de autosector; gaande van een opfrissing van de aftrekregels tot de correcte regelgeving bij intracommunautaire diensten en doorrekening van autokosten.

Aan de hand van verschillende voorbeelden en casussen, onderbouwd met de theorie, krijg je een duidelijk en bruikbaar overzicht dat je in de praktijk kunt toepassen. Een juiste toepassing van de BTW op autokosten kan je immers geld en kopzorgen besparen tijdens een BTW-controle.

Omschrijving

In dit kort webinar van anderhalf uur worden aan de hand van verschillende topics, de toepasselijke BTW-regels inzake je wagenpark opgefrist.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Accountants, belastingconsulenten, starters, bedrijfsleiders en financiële profielen zoals interne boekhouders, controllers, …

Bijkomende info

Dit programma komt in aanmerking voor 1.5 uur permanente vorming ITAA.

Programma

  • Auto en BTW-aftrek
  • BTW en voordeel alle aard bedrijfswagen
  • BTW bij verkoop van wagens
    • Nationaal
    • Intracommunautair
  • Auto’s en intracommunautaire handel
  • Doorrekening van autokosten
2020-490-2-OmschrijvingDocent-1.jpg

Gilles Tack, BTW consulent en zaakvoerder van Tacks Consult

Gilles is BTW-specialist met meer dan 10 jaar relevante ervaring binnen zowel de binnenlandse als buitenlandse BTW. Hij is dé aangewezen persoon om je op een dynamische en vlotte manier te informeren en terug volledig up-to-date te brengen.