#040164
#Opleiding #Elektriciteit en airco

Smart Repair: elektrische huishoudapparaten

Introductie

Nog steeds is een bekwame witgoedtechnicus of hersteller van elektrische huishoudapparaten goud waard. De defecten in deze huishoudtoestellen kunnen analyseren en op een rendabele manier herstellen is en blijft een sterke troef bij de dienst na verkoop. Een eigen hersteldienst geeft in vele gevallen de doorslag bij de aankoop van een nieuw huishoudtoestel, klanten vinden immers een goede dient na verkoop belangrijker dan ooit.

In de opleiding wordt op een praktische manier geleerd om wasmachines, koelkasten, diepvriezers, ovens, microgolfovens, droogautomaten, verwarmingstoestellen, enz.vakkundig te herstellen.

Omschrijving

De evolutie van de technologie in deze branche staat niet stil, integendeel. We spreken hier ook van Smart Repair, connectivity, ...

De materiaalkoffer van de technicus wordt kleiner maar de kennis des te groter.

Zonder kennis van databussystemen of het opzetten van een klein netwerk is het niet meer mogelijk om aan de nieuwe lichting toestellen te werken.

In deze opleiding krijgt u naast de mechanische en elektrische vaardigheden, uiteraard de nieuwste technieken aangeleerd voor het herstellen van de toestellen. U leert de toestellen volledig ontmantelen en terug monteren, u kan een diagnose stellen en het toestel op een rendabele manier herstellen.

De theorie wordt direct in de praktijk omgezet. Praktisch oefenen op de verschillende toestellen zitten in elke les vervat.  En dit alles onder deskundige begeleiding van een ervaren docent, die al jaren in de sector tewerkgesteld is.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding richt zich tot technici die in de hersteldienst van huishoudelijke apparatuur werken of van plan zijn een eigen hersteldienst op te starten.

Ook zelfstandige winkeliers van elektrozaken kunnen door het volgen van deze cursus hun technische kennis bijschaven en updaten om zodoende de service naar hun klanten optimaal te houden.

Voorkennis

Kandidaten dienen houder te zijn van het Syntra Vlaanderengetuigschrift "basis elektriciteit" of hun voorkennis kunnen bewijzen middels de voorziene instapscreening (theoretische test of kennis aantonen via diploma/getuigschrift van een door Syntra erkende opleiding) voor aanvang van de cursus.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

  • Je kent de principiële werking van de moderne elektrische witgoedtoestellen (oven, koelkast, wasmachine, droogautomaat).
  • Je kunt een gedegen analyse maken naar de herstelbaarheid van de toestellen.
  • Je beheerst het foutzoeken en het herstellen van deze elektrische huishoudtoestellen.
Begindatum Lesdata
09/10/2019 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Stageovereenkomst

Bovenop de lesuren (132 u) komt er een stage van 40u in een door Syntra erkend stagebedrijf. Dit kan bij een zelfstandig hersteller, een herstellingsdienst of dienst na verkoop van elektrische huishoudapparaten.