Motiveer en engageer werknemers met een no-nonsens aanpak


Een unieke manier om de mentale gezondheid in je bedrijf aan te pakken vanuit een tastbare invalshoek
#200449
#Opleiding #Commercieel

Omschrijving

Hoe kunnen werknemers genieten van die yogasessie op de werkvloer als er onvoldoende geluisterd worden naar hun mentale struggles? Hoe kunnen ze optimaal ontspannen op reis als er toch verwacht wordt dat ze bereikbaar blijven?

De fundamenten moeten goed zijn voor je verder gaat bouwen. Work-life integration is voor ons de essentie voor productieve en gemotiveerde werkkrachten omdat deze aanpassingen écht zullen bepalen hoe ze zich voelen en presteren op hun werk.

Bij bedrijven die al een resem initiatieven aanbieden, moeten we vaak een stap terugnemen om deze basiszaken correct te krijgen en zo verder te bouwen, steunend op de actuele situatie van de werkkrachten.

Bedrijven die nog in hun kinderschoenen staan op vlak van mentale gezondheid kunnen we een stapsgewijze aanpak bieden zodat we met alle betrokken partijen de juiste weg uitstippelen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bedrijven die (meer) willen inzetten op hun mentale gezondheidsbeleid en die een no-nonsense aanpak wensen, zullen deze manier van werken zeker kunnen appreciëren.

Partijen binnen bedrijven die nauw betrokken zullen worden: management, HR manager, happiness officer, leidinggevenden, …

Alle werknemers zullen hun inbreng hebben en ieders situatie wordt in de analyse meegenomen.

motiveer-wrknemers-1-1_2020-449.jpg

Programma

  • Analyse van bestaande info zoals HR-data, visie en strategie van bedrijf en verdere screening ter aanvulling
  • Het aftoetsen van de verzamelde data met de mogelijke initiatieven gebeurt (semi-) geautomatiseerd
  • De uitkomst van deze oefening wordt voorgesteld op een visuele, overzichtelijke manier zodat verschillende combinaties van initiatieven kunnen geëvalueerd worden
  • De info bij elke mogelijke aanpassing (bereik binnen het bedrijf, de investering, …) zorgt ervoor dat je op voorhand een zicht krijgt op wat je kunt verwezenlijken
  • De beste mix wordt gekozen en de benodigde info wordt aangeleverd om de uitvoering zo vlot mogelijk te laten verlopen
  • Deze oefening wordt op regelmatige basis herhaald en de info wordt zo vaak vernieuwd als nodig, afhankelijk van nieuwe regelgeving, trends, enz.