Zorgmassage


Masseer met zorgzame aandacht en streelzachte bewegingen.
#220090
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Deze opleiding wordt aangeboden in onderstaande formules:

  • Avond: 13 sessies op basis van 1 les/week van 18u30-22u
  • Dag: 7 lesdagen op basis van 1 lesdag/week van 8u30-16u30

Omschrijving

Recente (vooral Amerikaanse) studies tonen het belang aan van massage bij kankerpatiënten en zorgbehoevenden. Deze zachte massage kan verlichting geven van de bijwerkingen tijdens een behandeling. Massage kan een goede ondersteuning zijn bij fysieke klachten zoals vermoeidheid en misselijkheid, maar ook bij mentale klachten zoals eenzaamheid en angsten.

Een goed opgeleide masseur kent de technieken om de massage correct uit te voeren, en heeft ook steeds een zorgzame aandacht voor de cliënt. Zo kan de massage in een vertrouwelijke en veilige sfeer plaatsvinden.

Volgens het National Cancer Institute (onderdeel van het National Institutes of Health) bieden nu ongeveer de helft van hun Amerikaanse centra massage aan als een aanvulling op de oncologische behandeling.

In België zijn er nog maar enkele initiatieven werkzaam voor massage bij kanker. Gelukkig staan artsen meer en meer open om deze vorm van ontspanning toe te laten als ondersteuning van de patiënt. Momenteel zijn er in België ook al enkele ziekenhuizen waar men een aparte ruimte voorziet voor schoonheidszorgen en massages voor kankerpatiënten. Dit geeft hoop voor de toekomst.

Zorgzame aandacht en streelzachte bewegingen.

Men kan wel zeggen dat het uiterlijk er niet toe doet. Het is de binnenkant die telt. En toch ... Iedereen wil er mooi uitzien. Ook iemand die kanker heeft.

Vaak zeggen mensen dat ze zichzelf niet meer graag zien. Door het haarverlies, de littekens, blauwe plekken, ... noem maar op.

De streelzachte bewegingen van de massage gecombineerd met de zorgzame aandacht zijn een weldaad voor de cliënt. Op een andere manier aangeraakt worden dan bij onderzoeken en behandelingen kan zowel fysiek als mentaal een prachtig effect teweeg brengen. Mensen kunnen terug vertrouwen krijgen in zichzelf en kunnen daardoor beter omgaan met hun ziekte en het herstelproces.

Massage bij kanker behoort tot de zorgmassages. Deze zachte massage heeft als doel om de cliënt een diepe ontspanning te laten ervaren. Door de rust en de aandacht kan de cliënt eventjes alles vergeten. Artsen zijn het erover eens dat diepe ontspanning bijdraagt om het herstelproces gunstig te laten verlopen.

Massage is geen behandeling en heeft nooit het doel om een patiënt te genezen. Het is een mooie ondersteuning tijdens de ziekte en het herstelproces.

Deze massage heeft verschillende toepassingsgebieden. Ze kan aangeboden worden in wellnesscentra, schoonheidsinstituten, massagepraktijken, rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, palliatieve instanties en bij mensen thuis.

Deze massage is niet alleen voor mensen die kanker (gehad) hebben maar kan ook voor wie fibromyalgie, sclerodermie, CVS, ... heeft.

Wij bieden deze opleiding aan i.s.m. www.zorgmassage.be

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in de sector.

Voorkennis

Om deze opleiding te volgen dient men kennis te hebben van de basistechnieken van massage.