Make-up - basis

#130423

Introductie

De opleiding bestaat uit 10 lessen en wordt georganiseerd op basis van 1 les per week.

Omschrijving

Een Make-Up Artist verzorgt de make-up en haar van artiesten, modellen en klanten.

De opleiding tot Make-Up Artist wordt modulair aangeboden en bestaat uit verschillende opleidingsmodules:

 • Make-up - basis - 40u (deze module)
 • Expert beauty make-up - 32u
 • Bridal & Party make-up - 28u
 • Fashion make-up - 28u
 • Hairstyling - 40u

Make-up - basis vormt de instapmodule van het traject van Make-up Artist.

Tijdens deze module komen volgende items aan bod: het voorbereiden van de huid, verwijderen van make-up/grime,  opmaken van het gelaat (wenkbrauwvorming, ogen, mond) en  toepassen van correctietechnieken. Wanneer je voor deze module slaagt, kun je afhankelijk van je interesse, je verdiepen in bijomende modules. Gediplomeerde schoonheidsspecialistes worden vrijgesteld voor deze module.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor iedereen met een grote interesse voor make-up en beauty.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist om aan de module make-up basis deel te nemen.

Toelatingsvoorwaarden

Je moet minimum 18 jaar zijn of voldaan hebben aan de leerplicht.

Bijkomende info

LESUUR: les van 18u30-22u00 of zaterdagvoormiddag van 8u30-12u00.

Syllabi en grondstoffen die tijdens de les worden verbruikt, zijn inbegrepen in de prijs.
Naast het inchrijvingsgeld, moet je instaan voor de aankoop van een penselenset. De richtprijs hiervan is tussen de 80 euro (standaard kwaliteit) en 180 euro (expert kwaliteit). Tijdens de eerste les wordt dit topic verder toegelicht.
Enkel voor de laaste les (examen) is een model vereist.

Methodologie

make-up-visgist-makeup-smokey-1-3_2013-423.jpg
make-up-visgist-makeup-smokey-1-1_2013-423.jpg
make-up-visgist-makeup-smokey-1-2_2013-423.jpg

Programma

Theorie

 • Het verschil tussen grime en make-up
 • Benodigdheden voor de visagist
 • Theorie van productenleer en penselenleer
 • Arbeidsomstandigheden van de visagist
 • Ergonomie en Veilig werken
 • Beschermingsmiddelen
 • Klantencontact
 • Verlichting
 • Werkruimte
 • Hygiene
 • Allergieen en lichamelijke reacties
 • Morfologie van het gelaat

Praktijk

 • Installeren van het model
 • Voorbereiden van de huid
 • Verwijderen van make-up/grime
 • Basis Make-up van:
  • Het gelaat
  • Wenkbrauwvorming
  • De ogen
  • De mond
 • Correctietechnieken toepassen

Moduleproef 4u

Liza Bekaert

Na een stevige opleiding in de schoonheidszorgen en een specialisatiejaar grime (Sito 5 Antwerpen) engageerde Liza zich in tal van professionele uitdagingen: topacteurs en figuranten laten schitteren in alle situaties, imperfecties en tatoeages onzichtbaar maken of net aanbrengen en accentueren om personages meer karakter te geven, retoucheren tussen opnames door, en vooral snel en efficiënt topkwaliteit afleveren. Ze was achter de schermen als make-up artist aan de slag voor verschillende film- en televisieproducties waaronder 'Mijn Restaurant', 'Sterren op het ijs', 'Groene Vingers', 'Mooi bloot', 'Aspe', 'De Bunker', 'Groenten uit Balen', 'Michiel De Ruyter', 'Lee & Cindy C.' Ze nam ook deel aan producties binnen de reclamewereld waaronder 'Vlaanderen Vakantieland', Uncle Ben's, Telenet, De Lijn, Meubelen Gaverzicht.. Daarnaast is ze zaakvoerder van 'Liza's wereld' gespecialiseerd in het geven van make-upworkshops.

 

Gerty Delange

Gerty is gespecialiseerd in bruidsmake-up aan huis en make-up workshops voor onder andere vrijgezellenfeesten en ladiesnights.

Ze laat haar creativiteit spreken in opdrachten voor modemerken, fotoshoots, events en modeshows voor o.a. HFor, Lamon-Nuytens, By Getty, Giks Mode, Maison D'Longueville, Miss België, Céline D, Boudoir Lingerie, De Nieuwe Beer, Entre Nous Deux, New Charmy, The Fashion Store, Trendwalk, Mini Cooper, Ring Shopping Kuurne, Papillio, Meet Marcel, Shopping K, Key2Models, DUE, Peignora,... .

Ze werkte reeds als freelance make-up artist voor verscheidene professionele make-up merken zoals Urban Decay, Chanel, Mii Cosmetics, Jean D'Arcel en Alexami.

Als make-up trainer geeft ze reeds enkele jaren training in verscheidene opleidingscentra aan zowel particulieren als beauty professionals.

 

Marian Denolf

Marian werkt als freelance MUA, allround styliste en kleurconsulente en is zaakvoerder van Stylingbymarian.be. Als MUA verdiepte ze zich in de wereld van de theatergrime. Naast het werk voor particulieren, verwierf ze ook een uitgebreide portfolio met commercieel werk voor reclamebureaus (Boa, LiquidSociety, d'Artagnan ...) en artistieke uitspattingen met bekende fotografen (Carmen De Vos, Charlie Dekeersmaecker, Filip Naudts...).

 

Wena Laperre

Wena heeft haar passie voor make-up ontdekt tijdens haar tienerjaren: toen al gaf ze workshops voor het merk Giraud. Daarna volgde ze een intensieve opleiding bij MUD en andere privéscholen om haar technieken te verfijnen. Ze werkt momenteel als MUA voor zowel fotoshoots, fashion en tv, daarnaast is ze ook mede eigenares van La Renaissense en make-up by Wena waar ze ook workshops geeft. Tijdens haar loopbaan, heeft ze zich verdiept in FX make-up. Ze volgde opleiding bij facefacts academy en dagcursussen bij verschillende gekende FX artiesten in zowel België als Frankrijk.

 

Adelien Vanoverbeke

Adelien is schoonheidsspecialiste van opleiding, haar paradepaardje is make-up waarin ze zich via tal van opleidingen verder verdiepte. De stap naar een eigen zaak volgde al snel: bij A'Mabelle verwent ze haar klanten met beauty- en make-uptreatments.

 

2013-423-2-OmschrijvingDocent-2.jpg

Na enkele jaren twijfelen heb ik dan toch de sprong gewaagd en mij ingeschreven voor de basis make-up cursus te Syntra West Brugge. Ik had al ervaring met make-up maar had nog nooit eerder lessen gevolgd. De basiscursus bevat 12 wekelijkse lessen. Zo gemakkelijk is het. Geen jaren maar wel 3 voorbijvliegende maanden alvorens te starten aan de cursus voor gevorderden. De lesgeefster bouwt alles zeer duidelijk op en begint vanaf de eerste stap: het reinigen van het gezicht. Laagje per laagje leer je make-up aanbrengen in de juiste volgorde. Ben je een beginner dan ben je direct mee. Ben je al iets meer ervaren dan is dit ideaal om je skills te verbeteren. Je wordt voorzien van feedback waarmee je thuis aan de slag kan. Deze opleiding is enorm praktijkgericht en je begint al direct te maquilleren tijdens de eerste les. Bestaat er een betere manier om het te leren?

 

Je kan dus wel zeggen dat ik nog geen minuut spijt heb gehad van mijn beslissing.

Opgelet: deze cursus werkt zeer verslavend en smaakt elke week naar meer!

Delphine De Brouwer (24) Beauty-en lifestyle blogger op http://www.choupchoup.com