#111430 #Bakkerij en slagerij

Brood-en banketbakker voltijdse dagopleiding

Omschrijving

Plaats: Syntra West Brugge - Spoorwegstraat 14 - 8200 Brugge

De campus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer

Duur: 1 jaar

Lesdag: 1,5 dagen/week les van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u

Naast het campusleren, ben je 3 dagen per week actief op de werkvloer in een werkplek waar je alle facetten van het beroep kunt aanleren en ervaren.

Eveneens volg je ook "Ondernemersskills" wat je achteraf in staat stelt een zelfstandige activiteit met succes op te starten.

Je wil een vak leren? Je wil dat op een praktijkgerichte manier doen?

Dan ben je bij de voltijdse dagopleidingen van SYNTRA aan het juiste adres.

Meer nog: een aantal voltijdse dagopleidingen van SYNTRA kun je via een systeem van werkplekleren doorlopen, de zogenaamde duale ondernemerstrajecten. De opleiding waar jij interesse voor hebt, is er daar één van. In deze brochure leggen we je alles uit wat je hierover moet weten.

WERKPLEKLEREN

Werkplekleren betekent dat je meer dan de helft van de totale opleidingstijd aan het leren bent bij een erkend leerbedrijf. Meer dan de helft van alles wat je voor het gekozen beroep moet kennen en kunnen, ga je dus leren van een praktijkopleider in een bedrijf.

Natuurlijk gaan we je hierbij intensief begeleiden. En we doen dit al van bij de start. Eerst bespreken we wat de bedoeling is en wat de verwachtingen zijn. Daarna bekijken we samen welk type bedrijf het beste bij jou past.

DE VOORDELEN

Leer jij graag al doende? Dan is dit voor jou de ideale opleidingsvorm, met verschillende voordelen:

" je doet al lerende een heleboel werkervaring op,

" je leert omgaan met collega's,

" je leert de sector waarin je aan het leren bent van binnenuit kennen.

WERKZEKERHEID

De kans op tewerkstelling na een opleiding is veel groter als je al echte werkervaring hebt. Dat zeggen verschillende studies. En SYNTRA bewijst dit ook met haar andere systeem van leren en werken: bijna 90% van deze jongeren heeft na het afstuderen dadelijk een job. Nog eens 25% daarvan start binnen de vijf jaar een eigen onderneming.

HOE WERKT HET?

Interesse in deze manier van leren? Neem dan even het stappenplan door. Zo weet je hoe het werkt en hoe je begeleid wordt.

1. INTAKEGESPREK

Allereerst heb je een gesprek met onze competentiecoach. Daarin bespreek je samen of werkplekleren voor jou inderdaad de juiste manier van leren is. Ben je er bijvoorbeeld wel klaar voor om al te gaan werken? Je bereidt je op dat gesprek voor door het invullen van een oriëntatiedossier. Zo vorm je jezelf een beeld van het beroep dat je wil leren.

2. ZOEKEN NAAR WERK

Ben je er klaar voor? Dan gaan we samen met jou op zoek naar werk. Wij begeleiden je in de manier waarop je dat het beste aanpakt. En dit gaat veel verder dan het schrijven van een c.v. of een sollicitatiebrief. Heb je zelf geen contacten, dan beschikken wij over de nodige adressen van leerbedrijven.

3. BEGELEIDING

Ook tijdens je opleiding sta je er niet alleen voor: onze docenten en onze competentiecoach volgen je goed op, zodat je het leerproces zo goed en comfortabel mogelijk doorloopt. Onze jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren in leren en werken is onze grote troef.

4. PRAKTISCH

Natuurlijk ben je volledig en voldoende verzekerd tijdens de opleiding, zowel op de lesplaats als op het leerbedrijf.

Wat denk je? Is dit voor jou dé manier van leren? Neem dan snel contact met ons op via 078/353 653 of info@syntrawest.be

Voorkennis

Deze cursus is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor personen vanaf 18 jaar. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Methodologie

Theorie gekoppeld aan praktijk in de campus en op de werkvloer

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar.

Men moet medisch geschikt zijn om het beroep uit te oefenen.

Programma

Programma :

Basis brood- en banketbakker : 68u campusleren - 180u werkplekleren

- Inleiding

- Materiaal - Hygiëne en veiligheid - Productkennis

- Gistdegen

- Vet-, kook-, en bladerdegen

- Beslagen

- Basis afwerking en garneringen

- Moduleproef

Degen : 28u campusleren - 60u werkplekleren

- Gistdegen

- Vetdegen

- Bladerdeeg

- Moduleproef

Beslagen en taarten : 24u campusleren - 88u werkplekleren

- Toegepaste bedrijfsvoering

- Beslagen

- Kookdegen

- Vullingen en crèmes

- Marsepein

- Moduleproef

Basis chocolade : 32u campusleren - 48u werkplekleren

- Inleiding

- Materiaal-Hygiëne en veiligheid - Productkennis

- Bereiden van chocoladeproducten

- Moduleproef

Luxedegen en banketproducten : 40u campusleren - 120u werkplekleren

- Luxedegen

- Luxe banketproducten

- Moduleproef

Toegepaste bedrijfsvoering Brood- en banketbakker (TBV) : 40u campusleren - 60u werkplekleren

- Visie en strategie van de onderneming

- Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening

- Wetgeving en administratie

- Hygiëne- en allergenenbeleid

- Eindwerkbegeleiding

- Moduleproef

Eindproef : 8u

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be