Syntra West lanceert opleiding 'Installateur van energiemanagementsystemen’ op campus Oostende

Merkonafhankelijke opleiding voor monitoring en beheer van energiemanagementsystemen

energiemanagementsystemen

Stap dichter richting duurzamere toekomst met nieuwe opleiding Installateur van energiemanagementsystemen

Syntra West zet opnieuw stappen richting een duurzame toekomst met de introductie van de nieuwe opleiding ‘Installateur van energiemanagementsystemen’ op de campus in Oostende. Deze praktijkgerichte, merkonafhankelijke opleiding speelt in op de snelgroeiende vraag naar specialisten die slimme energiemanagementsystemen kunnen installeren en optimaliseren. Energiemanagementsystemen monitoren en beheren het energieverbruik van gebouwen, een cruciale schakel in de energietransitie.

Klaas Minne, opleidingsverantwoordelijke energie bij Syntra West, benadrukt het belang van deze opleiding voor de regio:

“De energietransitie vraagt om technologische oplossingen die lokaal kunnen worden geïmplementeerd. West-Vlaanderen heeft niet alleen een rijke geschiedenis in technische vakken, maar ook een sterke ondernemersgeest. Onze opleiding geeft installateurs de kans om uit te groeien tot energieadviseurs die klanten helpen bij het maken van duurzame keuzes. Dit versterkt niet alleen de marktpositie van onze cursisten, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst voor de regio."

Meer installateurs nodig

De opleiding komt op een cruciaal moment, nu de vraag naar energie-efficiëntie en slimme gebouwen snel toeneemt. Door cursisten op te leiden in energiemanagementsystemen wil Syntra West hen klaarstomen om in te spelen op de groeiende vraag naar oplossingen die het energieverbruik kunnen optimaliseren en terugdringen. 


De opleiding start in het najaar en is open voor elektrotechnische installateurs, installateurs van verwarmingssystemen en IT-professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden in de energiesector.

energiescore