Nieuwe industriecampus Konnect opent officieel de deuren voor het grote publiek

Met de nieuwe campus in Kortrijk gaat de Groep Syntra West voluit voor kennis- en netwerkconnectie met de industrie

opening Konnect

Campus Konnect connecteert met de industrie

Donderdag 26/09 was het eindelijk zover: de opening van de gloednieuwe campus Konnect op campus Syntra West Kortrijk! 
Na de hartelijke verwelkoming door Marie Van Looveren, CEO Groep Syntra West, volgde keynote spreker Peter De Keyzer met de boeiende voorstelling ‘Turbulent twenties'. Met zijn duidelijke blik op de toekomst schetste hij de noodzaak om voorbereid te zijn op snelle veranderingen, zowel op economisch als geopolitiek vlak.
Na het slotwoord met gedeputeerde Jean de Bethune en en Johan De Neve, voorzitter Syntra West, werd de gloednieuwe site officieel aangesloten op 'het netwerk'. Aansluitend werd er nog lustig geconnecteerd tijdens de verzorgde walking dinner. Ondertussen kon men de nieuwbouw, demo’s én equipment uitgebreid bekijken. 

Nieuwe equipment in Konnect

Tijdens de feestelijke opening van de Konnect-campus in Kortrijk, introduceerde Syntra West ook haar nieuwste state-of-the-art opleidingsmateriaal, specifiek gericht op de industrie 4.0. Dit geavanceerde materiaal wordt ingezet voor diverse opleidingstrajecten en biedt cursisten de mogelijkheid om te leren werken met moderne technieken en apparatuur. Hieronder een overzicht van de nieuwste materialen. 

Smart Factory 

Dit systeem biedt cursisten hands-on ervaring met industriële automatisatie, inclusief PLC-programmering. Deze installatie is b.v. ook een inzetbare module in functie van de opleiding Installateur industriële automatisatie. Tijdens de opening werd er een demo gegeven hoe je met dit modulaire systeem kan werken.

smart factory
meet en regeltechniek

Meet- en regeltechniek

Via deze opstelling leren cursisten omgaan met automatische regelsystemen voor vloeistof- en luchtdruk. Diverse configuraties zijn daarbij mogelijk. Het compacte station is ideaal voor toepassingen van typische productieprocessen in diverse industrieën.

Asynchrone motoren

Deze interactieve opstelling biedt de mogelijkheid om asynchrone motoren op verschillende manieren te schakelen. Tijdens de demo konden bezoekers live zien hoe verschillende motorbelastingen werden gesimuleerd.
asynchrone motoren
storingzoeken

Storingzoeken

Dit materiaal laat cursisten op een gestructureerde manier storingen opsporen in industriële systemen. Tijdens de openingsdemo kon men zelf fouten opsporen & oplossen.

Didactische werkpost secure robot

Deze opstelling is speciaal ontwikkeld om cursisten te leren veilig te werken met robots. Tijdens de opening kon je een demonstratie bijwonen.
robotarm
unitrain

Unitrain

Een veelzijdig systeem voor zowel basis- als geavanceerde opleidingen in elektrotechniek en elektronica. De demo toonde de praktische toepassingen hiervan in verschillende industrieën.

PLC-automatisatie

Cursisten kunnen een PLC-project ontwerpen, uitvoeren en testen met deze opstelling, tijdens de demo met focus op een transportband. Ook kon je zien hoe de software de hardware aanstuurt. Met deze nieuwe uitrusting zet de Konnect-campus een stap vooruit in innovatieve technische opleidingen.


Op zoek naar een industrieel technische oplossing voor uw specifieke bedrijfsnood? Informeer naar de mogelijkheden via L&D adviseur Tom Demeyere. Groep Syntra West biedt namelijk maatoplossingen voor elke organisatie, groot of klein. Ontdek nu hoe uw bedrijf kan profiteren van onze expertise!

plc