Nieuw campusgebouw Konnect volledig operationeel voor Kortrijkse cursisten vanaf september ‘24

Campus Kortrijk is dé industrieel technische campus van de Groep Syntra West

Konnect

Nieuwbouw Konnect nieuwe landmark op bedrijfs- en onderwijssite 't 'Hoge

In het hart van Kortrijk zet Syntra West een significante stap voorwaarts met de opening van hun nieuwste gebouw, Konnect, op campus Kortrijk. Vanaf cursusjaar ‘24/’25 biedt Konnect een thuisbasis voor een nieuwe reeks industriële en innovatieve opleidingen, ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse en toekomstige behoeften van de regio.
Konnect is met zijn drie verdiepingen aan geavanceerde educatieve faciliteiten meer dan een gebouw, het staat symbool voor onze toewijding aan praktijkgericht leren en continue ontwikkeling. Op het gelijkvloers komen de technische en industriële opleidingen tot leven, ondersteund door de nieuwste technologieën en leerstrategieën. 

Innovatieve industrieel technische opleidingen

De kern van Konnect’s aanbod bestaat uit opleidingen zoals Windmolentechnicus, Onderhoudsmonteur, Industriële Automatisatie en Electronic Design. Deze programma’s zijn ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar gespecialiseerde technische beroepen in onze industrie. 
De naam Konnect weerspiegelt onze ambitie om cursisten niet alleen te verbinden met de huidige industrieën, maar ook met toekomstige innovaties. Dit met een praktijkgerichte benadering en docenten die hun sporen in het veld hebben verdiend.

Konnect
Konnect

Campus Kortrijk vlot bereikbaar

Campus Kortrijk, gelegen op ’t Hoge aan het Kennedypark, is een campus die bruist van de activiteit. De centrale ligging en de prima bereikbaarheid zijn mooi meegenomen! 

- Kom je met de wagen? Weet dan dat Campus Kortrijk een parking heeft voor de vele cursisten. 
- Kom je met de trein of de bus? Cursisten die een voltijdse dagopleiding volgen en een treinabonnement willen, kunnen de nodige documenten opvragen bij de receptie of via hun cursusbegeleider. De dienstregeling van de trein vind je op de website van NMBS. 
- Voor de campus is er ook een bushalte ‘Kortrijk Syntra West’ van lijn 13. De dienstregeling van de bus vind je op de website van De Lijn. 
- Kom je met de fiets? Berg hem dan op in de fietsenstalling op het terrein. Je kan ook een fiets huren aan het station om je te verplaatsen naar de campus